In tegenstelling tot zijn voorganger is Van de Perre niet het type 'echte brouwer'. Vervloet maakte van het abdijbier Affligem een internationale bestseller. Van de Perre is meer de pragmatische academicus. Bij AB InBev fietste hij naar een toppositie bij de afdeling belastingen van de groep.

De 53-jarige Van de Perre komt wel uit een brouwersgezin. Vader Jean was brouwerij-ingenieur bij de gelijknamige Antwerpse brouwerij, die tot 1958 opereerde. Jean-Louis studeerde rechten aan UCL, en ging in 1988 als internationale specialist belastingen bij de energiereus Exxon aan de slag. Daar bleef hij tot 2000, toen hij naar AB InBev versluisde, tot begin dit jaar.

Van de Perre was tot begin dit jaar ook bestuurder bij AmBrew. Via die Luxemburgse vennootschap beheren diverse topmanagers van de brouwer hun aandelen in AB InBev.

Vandaag werkt Van de Perre niet langer voor de brouwer. Van een verenigingsvoorzitter wordt verwacht dat hij geen rechtstreekse belangen heeft met één brouwerij. Hij geeft les aan Solvay en is ook actief in het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB).

In tegenstelling tot zijn voorganger is Van de Perre niet het type 'echte brouwer'. Vervloet maakte van het abdijbier Affligem een internationale bestseller. Van de Perre is meer de pragmatische academicus. Bij AB InBev fietste hij naar een toppositie bij de afdeling belastingen van de groep. De 53-jarige Van de Perre komt wel uit een brouwersgezin. Vader Jean was brouwerij-ingenieur bij de gelijknamige Antwerpse brouwerij, die tot 1958 opereerde. Jean-Louis studeerde rechten aan UCL, en ging in 1988 als internationale specialist belastingen bij de energiereus Exxon aan de slag. Daar bleef hij tot 2000, toen hij naar AB InBev versluisde, tot begin dit jaar. Van de Perre was tot begin dit jaar ook bestuurder bij AmBrew. Via die Luxemburgse vennootschap beheren diverse topmanagers van de brouwer hun aandelen in AB InBev. Vandaag werkt Van de Perre niet langer voor de brouwer. Van een verenigingsvoorzitter wordt verwacht dat hij geen rechtstreekse belangen heeft met één brouwerij. Hij geeft les aan Solvay en is ook actief in het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (IAB).