De banken zouden op die kost kunnen besparen als ze, zoals in de Scandinavische landen en Nederland, het beheer van de automaten en het geldtransport delen. Dat blijkt uit een studie van het consultantbureau Sia Partners waarover De Tijd en L'Echo donderdag berichten.

De afgelopen tien jaar is het bedrag aan munten en biljetten in ons land verdubbeld, tot 1.000 miljard euro. Bankautomaten, het transport onder politiebegeleiding of het tellen van geld kost de banken jaarlijks 300 miljoen euro.

Nergens in Europa is het aantal geldautomaten zo hoog als in België. Op 1 miljoen inwoners zijn er 1.138 automaten, tegenover 1.009 in het Verenigd Koninkrijk, 892 in Frankrijk en 439 in Nederland. (Belga/NS)

De banken zouden op die kost kunnen besparen als ze, zoals in de Scandinavische landen en Nederland, het beheer van de automaten en het geldtransport delen. Dat blijkt uit een studie van het consultantbureau Sia Partners waarover De Tijd en L'Echo donderdag berichten. De afgelopen tien jaar is het bedrag aan munten en biljetten in ons land verdubbeld, tot 1.000 miljard euro. Bankautomaten, het transport onder politiebegeleiding of het tellen van geld kost de banken jaarlijks 300 miljoen euro.Nergens in Europa is het aantal geldautomaten zo hoog als in België. Op 1 miljoen inwoners zijn er 1.138 automaten, tegenover 1.009 in het Verenigd Koninkrijk, 892 in Frankrijk en 439 in Nederland. (Belga/NS)