Sectorfederatie Fedustria waarschuwt vrijdag in De Tijd evenwel voor overdreven optimisme.

Fedustria verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 12 procent en een volumegroei van bijna 4 procent. Dat zijn indrukwekkende cijfers, zeker omdat eigenlijk pas vanaf 2011 een marktherstel werd verwacht, zegt de krant.

Maar ondanks de verbetering is het precrisiniveau nog veraf. De Belgische tapijtindustrie verloor in de jaren 2007-2009 bijna een derde van haar volume en omzet. Bovendien staan de marges nog altijd behoorlijk onder druk, onder meer door fel gestegen grondstofprijzen. En de Britse markt, de belangrijkste afzetmarkt voor het belangrijkste product van de sector, getuft tapijt, blijft het moeilijk hebben, luidt het.

De Belgische tapijtsector is veruit de belangrijkste in Europa. Er zijn nog zowat 75 tapijtfabrikanten actief in België, goed voor 12.000 werknemers.

Sectorfederatie Fedustria waarschuwt vrijdag in De Tijd evenwel voor overdreven optimisme. Fedustria verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 12 procent en een volumegroei van bijna 4 procent. Dat zijn indrukwekkende cijfers, zeker omdat eigenlijk pas vanaf 2011 een marktherstel werd verwacht, zegt de krant. Maar ondanks de verbetering is het precrisiniveau nog veraf. De Belgische tapijtindustrie verloor in de jaren 2007-2009 bijna een derde van haar volume en omzet. Bovendien staan de marges nog altijd behoorlijk onder druk, onder meer door fel gestegen grondstofprijzen. En de Britse markt, de belangrijkste afzetmarkt voor het belangrijkste product van de sector, getuft tapijt, blijft het moeilijk hebben, luidt het. De Belgische tapijtsector is veruit de belangrijkste in Europa. Er zijn nog zowat 75 tapijtfabrikanten actief in België, goed voor 12.000 werknemers.