Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De uitkering werd volgens de kranten al goedgekeurd door de toezichthouders, de Nationale Bank (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB). "De bank is overgekapitaliseerd en dat wordt rechtgetrokken", zo luidt de uitleg. "Het kapitaal wordt op die manier aangepast aan de kapitaalbehoeften." De uitkering moet wel nog goedgekeurd worden op een buitengewone algemene vergadering van de Belgische bank op 23 december. Maar dat is slechts een formaliteit, omdat BNP Paribas op een handvol historische aandeelhouders na alle aandelen van BNP Paribas Fortis bezit.

De uitkering van het uitzonderlijk dividend dreigt in slechte aarde te vallen bij de vakbonden. BBTK schoot onlangs met scherp op de dividendpolitiek van BNP Paribas Fortis. Bovendien kregen de bonden nog maar net te horen dat BNP Paribas Fortis fors wil ingrijpen in het kantorennet en in de centrale diensten. Daardoor verdwijnen - na aanwervingen - de komende jaren 1.050 jobs bij de bank.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.De uitkering werd volgens de kranten al goedgekeurd door de toezichthouders, de Nationale Bank (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB). "De bank is overgekapitaliseerd en dat wordt rechtgetrokken", zo luidt de uitleg. "Het kapitaal wordt op die manier aangepast aan de kapitaalbehoeften." De uitkering moet wel nog goedgekeurd worden op een buitengewone algemene vergadering van de Belgische bank op 23 december. Maar dat is slechts een formaliteit, omdat BNP Paribas op een handvol historische aandeelhouders na alle aandelen van BNP Paribas Fortis bezit. De uitkering van het uitzonderlijk dividend dreigt in slechte aarde te vallen bij de vakbonden. BBTK schoot onlangs met scherp op de dividendpolitiek van BNP Paribas Fortis. Bovendien kregen de bonden nog maar net te horen dat BNP Paribas Fortis fors wil ingrijpen in het kantorennet en in de centrale diensten. Daardoor verdwijnen - na aanwervingen - de komende jaren 1.050 jobs bij de bank.(Belga/RR)