Op 25 januari reed een trein uit Louvain-la-Neuve rond 07.30 uur aan de overweg van Hayette een auto van het type Peugeot aan. De slagbomen waren op die plaats open gebleven. De bestuurster kon haar voertuig quasi ongedeerd verlaten, maar de auto werd een tweede maal aangereden door een trein uit Binche.

Volgens Trends-Tendances kwam de Peugeot als een "reddende engel" die een frontale botsing tegen 90 km per uur tussen beide treinen kon vermijden. De twee sporen worden op een deel van die lijn namelijk teruggebracht tot één spoor, iets voorbij de overweg.

In een reactie meldt een woordvoerder van de NMBS dat een dergelijke botsing zich in geen geval kon hebben voorgedaan. "Wij ontkennen volledig. De lijn 108 is een dubbel spoor ter hoogte van de overweg en wordt pas ongeveer 450 meter verder enkel spoor richting Binche. De bestuurder van de trein van Louvain-La-Neuve had het rode sein gezien en was al aan het remmen toe hij de auto aanreed." Volgens de NMBS sleepte de trein de aangereden auto een eind verder tot op het tweede spoor. "We verzekeren dat de eerste trein zelfs zonder de botsing zou zijn gestopt op zijn spoor. Nog voor de komst van de trein uit Binche die op spoor twee reed", luidt het.

De slagbomen aan de overweg waren nog niet gesloten. Het onderzoek moet de oorzaak achterhalen. Infrabel bevestigt dat het onderzoek nog steeds loopt.

Op 25 januari reed een trein uit Louvain-la-Neuve rond 07.30 uur aan de overweg van Hayette een auto van het type Peugeot aan. De slagbomen waren op die plaats open gebleven. De bestuurster kon haar voertuig quasi ongedeerd verlaten, maar de auto werd een tweede maal aangereden door een trein uit Binche. Volgens Trends-Tendances kwam de Peugeot als een "reddende engel" die een frontale botsing tegen 90 km per uur tussen beide treinen kon vermijden. De twee sporen worden op een deel van die lijn namelijk teruggebracht tot één spoor, iets voorbij de overweg. In een reactie meldt een woordvoerder van de NMBS dat een dergelijke botsing zich in geen geval kon hebben voorgedaan. "Wij ontkennen volledig. De lijn 108 is een dubbel spoor ter hoogte van de overweg en wordt pas ongeveer 450 meter verder enkel spoor richting Binche. De bestuurder van de trein van Louvain-La-Neuve had het rode sein gezien en was al aan het remmen toe hij de auto aanreed." Volgens de NMBS sleepte de trein de aangereden auto een eind verder tot op het tweede spoor. "We verzekeren dat de eerste trein zelfs zonder de botsing zou zijn gestopt op zijn spoor. Nog voor de komst van de trein uit Binche die op spoor twee reed", luidt het. De slagbomen aan de overweg waren nog niet gesloten. Het onderzoek moet de oorzaak achterhalen. Infrabel bevestigt dat het onderzoek nog steeds loopt.