Dat schrijft De Tijd.

De onderzoekers bekeken hoeveel mensen een eigen zaak oprichten, hoeveel van die groep de ambitie hebben om in vijf jaar tijd 20 mensen aan te werven en hoeveel van die groep al een product of dienst lanceerden die nieuw is. Op alle drie de criteria scoort België slecht.

Voor het eerste criterium, het aantal starters, hoeft dat niet meteen te verbazen. Veel ondernemerschap begint uit noodzaak, omdat er weinig jobkansen zijn.

Minder voor de hand liggend is dat België ook op de andere punten slecht scoort. Wie dan toch beslist een eigen zaak te beginnen, is in de Verenigde Staten, Ierland, Hongarije en zelfs in al onze buurlanden ambitieuzer. Een groter deel van de starters zegt daar in vijf jaar tijd met meer dan 20 mensen te willen werken.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De onderzoekers bekeken hoeveel mensen een eigen zaak oprichten, hoeveel van die groep de ambitie hebben om in vijf jaar tijd 20 mensen aan te werven en hoeveel van die groep al een product of dienst lanceerden die nieuw is. Op alle drie de criteria scoort België slecht. Voor het eerste criterium, het aantal starters, hoeft dat niet meteen te verbazen. Veel ondernemerschap begint uit noodzaak, omdat er weinig jobkansen zijn. Minder voor de hand liggend is dat België ook op de andere punten slecht scoort. Wie dan toch beslist een eigen zaak te beginnen, is in de Verenigde Staten, Ierland, Hongarije en zelfs in al onze buurlanden ambitieuzer. Een groter deel van de starters zegt daar in vijf jaar tijd met meer dan 20 mensen te willen werken.(Belga/RR)