De raad van bestuur van Belgacom doet een beroep op kantoor Russell Reynolds om een nieuwe topman voor het telecombedrijf te vinden.

Sinds het ontslag van Didier Bellens als CEO van Belgacom op 15 november nemen CFO Ray Stewart en voorzitter van de raad van bestuur Stefaan De Clerck de taken van Bellens ad interim over. Belgacom heeft nu de gespecialiseerde executive searcher Russell Reynolds gevraagd om een nieuwe gedelegeerde bestuurder te zoeken, zo meldt het telecombedrijf.

Benoeming

'Russell Reynolds zal een lijst van gekwalificeerde kandidaten opstellen, op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel met uitgebreide en gedetailleerde specificaties, waarover een akkoord werd bereikt tussen het bedrijf en de regering', luidt het in een persbericht.

De raad van bestuur zal in een tweede fase samen met Russell Reynolds voorstellen bezorgen aan de regering die haar moet toelaten om over te gaan tot de uiteindelijke benoeming. Belgacom benadrukt dat 'alle inspanningen er nu op gericht zijn om zo snel mogelijk de meest geschikte kandidaat te vinden'.

Franstalig?

Zowel minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) als minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) hebben al laten verstaan dat het logisch is dat de nieuwe topman een Franstalige wordt. Dat is volgens hen logisch omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is.

De nieuwe ceo zal wellicht ook meer dan 290.000 euro per jaar gaan verdienen, onder meer omdat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is. (Belga/KVDA)

De raad van bestuur van Belgacom doet een beroep op kantoor Russell Reynolds om een nieuwe topman voor het telecombedrijf te vinden. Sinds het ontslag van Didier Bellens als CEO van Belgacom op 15 november nemen CFO Ray Stewart en voorzitter van de raad van bestuur Stefaan De Clerck de taken van Bellens ad interim over. Belgacom heeft nu de gespecialiseerde executive searcher Russell Reynolds gevraagd om een nieuwe gedelegeerde bestuurder te zoeken, zo meldt het telecombedrijf. Benoeming 'Russell Reynolds zal een lijst van gekwalificeerde kandidaten opstellen, op basis van een zorgvuldig opgesteld profiel met uitgebreide en gedetailleerde specificaties, waarover een akkoord werd bereikt tussen het bedrijf en de regering', luidt het in een persbericht. De raad van bestuur zal in een tweede fase samen met Russell Reynolds voorstellen bezorgen aan de regering die haar moet toelaten om over te gaan tot de uiteindelijke benoeming. Belgacom benadrukt dat 'alle inspanningen er nu op gericht zijn om zo snel mogelijk de meest geschikte kandidaat te vinden'. Franstalig? Zowel minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) als minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) hebben al laten verstaan dat het logisch is dat de nieuwe topman een Franstalige wordt. Dat is volgens hen logisch omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is. De nieuwe ceo zal wellicht ook meer dan 290.000 euro per jaar gaan verdienen, onder meer omdat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is. (Belga/KVDA)