Belgacom boekte in het tweede kwartaal 2012 een nettowinst van 160 miljoen euro, tegenover een analistenverwachting van 178,5 miljoen euro. De omzet van 1,61 miljard euro ligt in de buurt van die van het tweede kwartaal van vorig jaar.

Belgacom is er voor de meeste productlijnen in geslaagd zijn klantenbasis verder uit te breiden, meer bepaald voor de mobiele datakaarten dankzij de lancering van 'Internet Overal' in april en het toegenomen smartphonegebruik. Er kwamen ook 48.000 abonnees bij voor Belgacom TV tot een totaal van 1,3 miljoen. Van de multiplaypacks, waarin verschillende producten samen verkocht worden, kwamen er 34.000 bij.

Hoewel Belgacom meer klanten telt, brengt een gebruiker van Belgacom TV gemiddeld 17,6 euro op. Dat is omgerekend 8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Die daling is het gevolg van het gratis voetbalaanbod sinds juli vorig jaar. Ook de opbrengst per gebruiker uit mobiele gesprekken nam af. Er kwamen wel meer opbrengsten uit mobiele data.

Belgacom mikt voor het volledige boekjaar op een omzet die ongeveer 1 procent lager uitkomt en een bedrijfskasstroom die met 5 tot 6 procent afneemt.

In een reactie sturen beleggers het aandeel omstreeks 10.15 uur 0,85 procent lager. (Belga/BO)

Belgacom boekte in het tweede kwartaal 2012 een nettowinst van 160 miljoen euro, tegenover een analistenverwachting van 178,5 miljoen euro. De omzet van 1,61 miljard euro ligt in de buurt van die van het tweede kwartaal van vorig jaar.Belgacom is er voor de meeste productlijnen in geslaagd zijn klantenbasis verder uit te breiden, meer bepaald voor de mobiele datakaarten dankzij de lancering van 'Internet Overal' in april en het toegenomen smartphonegebruik. Er kwamen ook 48.000 abonnees bij voor Belgacom TV tot een totaal van 1,3 miljoen. Van de multiplaypacks, waarin verschillende producten samen verkocht worden, kwamen er 34.000 bij. Hoewel Belgacom meer klanten telt, brengt een gebruiker van Belgacom TV gemiddeld 17,6 euro op. Dat is omgerekend 8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Die daling is het gevolg van het gratis voetbalaanbod sinds juli vorig jaar. Ook de opbrengst per gebruiker uit mobiele gesprekken nam af. Er kwamen wel meer opbrengsten uit mobiele data. Belgacom mikt voor het volledige boekjaar op een omzet die ongeveer 1 procent lager uitkomt en een bedrijfskasstroom die met 5 tot 6 procent afneemt. In een reactie sturen beleggers het aandeel omstreeks 10.15 uur 0,85 procent lager. (Belga/BO)