Belgacom boekte de eerste drie maanden van 2012 een nettowinst van 199 miljoen euro, tegenover 194 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 179 miljoen euro.

De winst voor belastingen, interesten en afschrijvingen (ebitda) lag wel lager (-3,1 procent tegenover vorig jaar) als gevolg van de regelgevende maatregelen.

Ook de omzet deed het beter dan verwacht met een toename van 0,3 procent tot 1,59 miljard euro. Behalve meer klanten aan te trekken, slaagde Belgacom er ook in diezelfde klanten meer producten te verkopen.

Het afgelopen kwartaal kwamen er 54.000 'multiplaypacks' bij. Voor Belgacom tv telde de groep 43.000 nieuwe klanten tot een totaal van 1,254 miljoen.

Eerder deze week kwam ook concurrent Telenet met beter dan verwachte kwartaalresultaten. Mobistar stelde teleur. (Belga/BO)

Belgacom boekte de eerste drie maanden van 2012 een nettowinst van 199 miljoen euro, tegenover 194 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 179 miljoen euro.De winst voor belastingen, interesten en afschrijvingen (ebitda) lag wel lager (-3,1 procent tegenover vorig jaar) als gevolg van de regelgevende maatregelen. Ook de omzet deed het beter dan verwacht met een toename van 0,3 procent tot 1,59 miljard euro. Behalve meer klanten aan te trekken, slaagde Belgacom er ook in diezelfde klanten meer producten te verkopen.Het afgelopen kwartaal kwamen er 54.000 'multiplaypacks' bij. Voor Belgacom tv telde de groep 43.000 nieuwe klanten tot een totaal van 1,254 miljoen. Eerder deze week kwam ook concurrent Telenet met beter dan verwachte kwartaalresultaten. Mobistar stelde teleur. (Belga/BO)