De voorbije negen jaar is het marktaandeel van de horeca op de Belgische biermarkt met bijna 9 procentpunten gedaald van 54,2 procent in 2004 naar 45,6 procent in 2012, ten voordele van de winkelverkoop (van 45,8 naar 54,4 procent).

Dat bericht De Tijd, op basis van cijfers van de sectorfederatie van de brouwers.

Ook vorig jaar ging het marktaandeel van de horeca opnieuw een procentpunt achteruit tot 45,6 procent. De voornaamste oorzaken zijn de veranderde leefgewoontes, maar ook de economische crisis, de frequentere alcoholcontroles en het rookverbod wegen op het cafébezoek.

Het bierverbruik in ons land nam vorig jaar met 4 procent af. (Belga/SD)De voorbije negen jaar is het marktaandeel van de horeca op de Belgische biermarkt met bijna 9 procentpunten gedaald van 54,2 procent in 2004 naar 45,6 procent in 2012, ten voordele van de winkelverkoop (van 45,8 naar 54,4 procent). Dat bericht De Tijd, op basis van cijfers van de sectorfederatie van de brouwers. Ook vorig jaar ging het marktaandeel van de horeca opnieuw een procentpunt achteruit tot 45,6 procent. De voornaamste oorzaken zijn de veranderde leefgewoontes, maar ook de economische crisis, de frequentere alcoholcontroles en het rookverbod wegen op het cafébezoek. Het bierverbruik in ons land nam vorig jaar met 4 procent af. (Belga/SD)