Belfius - voordien Dexia Bank België - zal tegen 2016 een twintigtal kantoren minder tellen. Dat meldt de krant Le Soir.

Eind vorige week kregen de vakbonden het besparingsplan voor de komende jaren gepresenteerd. Belfius, die in oktober 2011 in handen kwam van de Belgische overheid, ziet zich door de Europese Commissie namelijk verplicht af te slanken om aan te tonen dat ze zonder externe financiële hulp verder kan.

De grote lijnen uit het herstructureringsplan waren al bekend. Zo sneuvelen de komende vier jaar 920 banen en worden de kosten met 210 miljoen euro afgebouwd. Behalve banen verdwijnen er ook agentschappen.

Op dit moment telt Belfius 798 kantoren, maar volgens de woordvoerster van de bank zou Belfius in vier jaar tijd ongeveer twintig agentschappen minder tellen. Het gaat in de eerste plaats over kleinere agentschappen. Het volledige netwerk van agentschappen stelt in totaal 1.152 mensen tewerk. Verwacht wordt dat er door het afbouwen van het kantorennetwerk 170 voltijdse banen verdwijnen. Daardoor zou het personeelsbestand met ruim 10 procent inkrimpen. (le Soir/BO)

Belfius - voordien Dexia Bank België - zal tegen 2016 een twintigtal kantoren minder tellen. Dat meldt de krant Le Soir.Eind vorige week kregen de vakbonden het besparingsplan voor de komende jaren gepresenteerd. Belfius, die in oktober 2011 in handen kwam van de Belgische overheid, ziet zich door de Europese Commissie namelijk verplicht af te slanken om aan te tonen dat ze zonder externe financiële hulp verder kan.De grote lijnen uit het herstructureringsplan waren al bekend. Zo sneuvelen de komende vier jaar 920 banen en worden de kosten met 210 miljoen euro afgebouwd. Behalve banen verdwijnen er ook agentschappen. Op dit moment telt Belfius 798 kantoren, maar volgens de woordvoerster van de bank zou Belfius in vier jaar tijd ongeveer twintig agentschappen minder tellen. Het gaat in de eerste plaats over kleinere agentschappen. Het volledige netwerk van agentschappen stelt in totaal 1.152 mensen tewerk. Verwacht wordt dat er door het afbouwen van het kantorennetwerk 170 voltijdse banen verdwijnen. Daardoor zou het personeelsbestand met ruim 10 procent inkrimpen. (le Soir/BO)