Standard & Poor's dreigt er niet langer mee de langetermijnrating van Belfius te verlagen, meldt S&P donderdag zelf in een persbericht.

Goed nieuws voor Belfius, want op 8 december 2011 werd de zogenaamde 'creditwatch' nog op negatief gezet. Dat betekende dat Belfius als financiële instelling op een zucht van een lagere rating stond. Een lagere rating van een kredietbeoordelaar is niet louter symbolisch, want zorgt ervoor dat een bank een hogere vergoeding moet betalen om geld op te halen op de internationale markten.

Dat S&P haar greep lost heeft Belfius te danken aan het feit dat de bank niet langer blootgesteld is aan ongedekte kredieten bij moedermaatschappij Dexia. Begin dit jaar bleek dat het bedrijf nog voor 22 miljard euro aan ongedekte kredieten meedroeg, maar die werden intussen afgelost.

S&P heeft er bovendien vertrouwen in dat de liquiditeitspositie van Belfius zal verbeteren doordat de bank erin slaagt opnieuw meer klantendeposito's aan te trekken.

Toch blijft het uitkijken voor de kapitaalpositie van Belfius, want volgens S&P blijft die zwak door de hogere verliezen in 2011 en de lagere winstverwachting als gevolg van een dalende langetermijnrente. (Belga/BO)

Standard & Poor's dreigt er niet langer mee de langetermijnrating van Belfius te verlagen, meldt S&P donderdag zelf in een persbericht. Goed nieuws voor Belfius, want op 8 december 2011 werd de zogenaamde 'creditwatch' nog op negatief gezet. Dat betekende dat Belfius als financiële instelling op een zucht van een lagere rating stond. Een lagere rating van een kredietbeoordelaar is niet louter symbolisch, want zorgt ervoor dat een bank een hogere vergoeding moet betalen om geld op te halen op de internationale markten. Dat S&P haar greep lost heeft Belfius te danken aan het feit dat de bank niet langer blootgesteld is aan ongedekte kredieten bij moedermaatschappij Dexia. Begin dit jaar bleek dat het bedrijf nog voor 22 miljard euro aan ongedekte kredieten meedroeg, maar die werden intussen afgelost. S&P heeft er bovendien vertrouwen in dat de liquiditeitspositie van Belfius zal verbeteren doordat de bank erin slaagt opnieuw meer klantendeposito's aan te trekken. Toch blijft het uitkijken voor de kapitaalpositie van Belfius, want volgens S&P blijft die zwak door de hogere verliezen in 2011 en de lagere winstverwachting als gevolg van een dalende langetermijnrente. (Belga/BO)