Dat schrijft De Tijd.

Belfius biedt de oudere werknemers, amper twee weken voor de regeling verstrengt, een landingsbaan aan. Via die eindeloopbaanregeling kunnen ze deeltijds werken en hun loon aanvullen met een tijdskrediet, betaald door de overheidsdienst RVA.

De betrokkenen mogen van de bank halftijds werken tot hun 58, daarna worden ze vrijgesteld van elke prestatie. Ze krijgen een premie van 310 euro bruto per maand tot hun 58, daarna 220 euro per maand.

De 236 betrokkenen zijn vanaf hun 58ste vrijgesteld van elke beroepsprestatie.

De regeling komt er tegen de geest van de nieuwe wet in. De regering-Michel wil immers van langer werken een prioriteit maken. Belfius, een bank in overheidshanden, wil met de maatregel het personeelsbestand inkrimpen.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.Belfius biedt de oudere werknemers, amper twee weken voor de regeling verstrengt, een landingsbaan aan. Via die eindeloopbaanregeling kunnen ze deeltijds werken en hun loon aanvullen met een tijdskrediet, betaald door de overheidsdienst RVA. De betrokkenen mogen van de bank halftijds werken tot hun 58, daarna worden ze vrijgesteld van elke prestatie. Ze krijgen een premie van 310 euro bruto per maand tot hun 58, daarna 220 euro per maand. De 236 betrokkenen zijn vanaf hun 58ste vrijgesteld van elke beroepsprestatie.De regeling komt er tegen de geest van de nieuwe wet in. De regering-Michel wil immers van langer werken een prioriteit maken. Belfius, een bank in overheidshanden, wil met de maatregel het personeelsbestand inkrimpen.(Belga/RR)