Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De federale regering stelde voor de zomer de zakenbanken Leonardo en Nomura aan om de waarde van de staatsparticipaties te berekenen en de strategische opties voor die bedrijven op een rijtje te zetten. Het rapport is nog niet volledig klaar, maar uit een voorlopige versie blijkt dat Belfius gewaardeerd wordt op 6,2 à 7,2 miljard euro. In vier jaar tijd is de financiële groep met andere woorden 50 procent meer waard geworden. Die waardestijging is ook te zien in het eigen vermogen van de staatsbank. Dat steeg tussen 2011 en eind juni van dit jaar van 3,3 miljard euro naar een nieuw record van 8,2 miljard euro, onder meer door de winst in de bank te houden.

'Tekort van 10,8 miljard'

De verwachting is dat Belfius eind 2016 verkoopklaar is. Een stoorzender kan wel nog de afwikkeling van het Arco-dossier zijn, waarin Belfius centraal staat.

Of er zo'n verkoop komt, is een afweging die de regering nog moet maken.

De verkoop van Belfius kan volgens De Tijd helpen om het tekort van de overheden op de diverse bankenreddingen terug te dringen. Dat tekort bedraagt zeven jaar na de bankencrisis volgens de krant nog altijd 10,8 miljard euro.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.De federale regering stelde voor de zomer de zakenbanken Leonardo en Nomura aan om de waarde van de staatsparticipaties te berekenen en de strategische opties voor die bedrijven op een rijtje te zetten. Het rapport is nog niet volledig klaar, maar uit een voorlopige versie blijkt dat Belfius gewaardeerd wordt op 6,2 à 7,2 miljard euro. In vier jaar tijd is de financiële groep met andere woorden 50 procent meer waard geworden. Die waardestijging is ook te zien in het eigen vermogen van de staatsbank. Dat steeg tussen 2011 en eind juni van dit jaar van 3,3 miljard euro naar een nieuw record van 8,2 miljard euro, onder meer door de winst in de bank te houden. De verwachting is dat Belfius eind 2016 verkoopklaar is. Een stoorzender kan wel nog de afwikkeling van het Arco-dossier zijn, waarin Belfius centraal staat.Of er zo'n verkoop komt, is een afweging die de regering nog moet maken.De verkoop van Belfius kan volgens De Tijd helpen om het tekort van de overheden op de diverse bankenreddingen terug te dringen. Dat tekort bedraagt zeven jaar na de bankencrisis volgens de krant nog altijd 10,8 miljard euro.(Belga/RR)