Bel­fi­us is van plan niet 210 miljoen maar 240 mil­joen euro te be­spa­ren. Dat meldt de Franstalige krant Le Soir en werd door de bank bevestigd.

Aanvankelijk maakte Belfius een besparingsplan bekend van 190 miljoen euro. In november 2012 werd dat bedrag na overleg met de Europese Commissie opgetrokken tot 210 miljoen euro. De 30 miljoen euro extra die moet worden bespaard zou een gevolg zijn van de toestand op de financiële markten en de strenge kapitaalvereisten die eraan zitten te komen.

De aanvullende besparingen zouden niet ten koste gaan van het personeel, maar onder de rubriek 'algemene kosten' vallen. Waar dan precies wel wordt bespaard, wil de bank voorlopig niet kwijt.

Eind vorig jaar kondigde de staatsbank een ontslagronde aan waarbij 920 van de 6.000 jobs worden geschrapt. Dat bleek nodig om de rendabiliteit te verbeteren en voldoende winst te reserveren om de kapitaalbuffers te versterken. (Belga/BO)

Bel­fi­us is van plan niet 210 miljoen maar 240 mil­joen euro te be­spa­ren. Dat meldt de Franstalige krant Le Soir en werd door de bank bevestigd. Aanvankelijk maakte Belfius een besparingsplan bekend van 190 miljoen euro. In november 2012 werd dat bedrag na overleg met de Europese Commissie opgetrokken tot 210 miljoen euro. De 30 miljoen euro extra die moet worden bespaard zou een gevolg zijn van de toestand op de financiële markten en de strenge kapitaalvereisten die eraan zitten te komen. De aanvullende besparingen zouden niet ten koste gaan van het personeel, maar onder de rubriek 'algemene kosten' vallen. Waar dan precies wel wordt bespaard, wil de bank voorlopig niet kwijt.Eind vorig jaar kondigde de staatsbank een ontslagronde aan waarbij 920 van de 6.000 jobs worden geschrapt. Dat bleek nodig om de rendabiliteit te verbeteren en voldoende winst te reserveren om de kapitaalbuffers te versterken. (Belga/BO)