Cijfers over het mogelijke aantal afvloeiingen bij Belfius zijn momenteel niet aan de orde. De staatsbank plant een kostenbeheersing en -vermindering, maar wacht nog Europa. Daarna pas start het overleg met de bonden, zo zegt de woordvoerder.

De kranten De Standaard en het Nieuwsblad melden opnieuw het verdwijnen van duizend banen in de komende vier jaar. Bonden en directie zouden informeel dicht bij een akkoord staan, klinkt het.

Belfius: 'Met respect voor sociale partners'

Nieuw is het gegeven niet dat Belfius aan de kosten wil sleutelen. Zo zei CEO Jos Clijsters bij de voorstelling van de halfjaarresultaten - tot onvrede van de bonden - dat de personeelskost progressief afgebouwd moet worden.

"Europa heeft ons gevraagd of we een stand alone-bank kunnen zijn (Belfius werd vorig jaar afgesplitst van Dexia, nvdr.). Daarop hebben we in april businessplannen ingediend", zegt de woordvoerster. De staatsbank wil werken aan kostenbeheersing en -vermindering. "Hoe? Dit maakt uit van het sociaal overleg. We zullen dat doen met respect voor de sociale partners en hun rol. We kunnen dit pas starten nadat Europa het plan heeft goedgekeurd."

Ondernemingsraad

Sowieso is de hele dag een ondernemingsraad gepland. De directie geeft er aan de vakbonden basisinformatie die na de sociale verkiezingen verstrekt moet worden, aldus Luc Soete van de vakbond LBC. Het valt zeer te verwachten dat het banenverlies echter ook aan bod zal komen. Soete heeft alleszins geen weet van het cijfer van 1.000 banen. (Belga/KVDA)

Cijfers over het mogelijke aantal afvloeiingen bij Belfius zijn momenteel niet aan de orde. De staatsbank plant een kostenbeheersing en -vermindering, maar wacht nog Europa. Daarna pas start het overleg met de bonden, zo zegt de woordvoerder. De kranten De Standaard en het Nieuwsblad melden opnieuw het verdwijnen van duizend banen in de komende vier jaar. Bonden en directie zouden informeel dicht bij een akkoord staan, klinkt het. Belfius: 'Met respect voor sociale partners' Nieuw is het gegeven niet dat Belfius aan de kosten wil sleutelen. Zo zei CEO Jos Clijsters bij de voorstelling van de halfjaarresultaten - tot onvrede van de bonden - dat de personeelskost progressief afgebouwd moet worden. "Europa heeft ons gevraagd of we een stand alone-bank kunnen zijn (Belfius werd vorig jaar afgesplitst van Dexia, nvdr.). Daarop hebben we in april businessplannen ingediend", zegt de woordvoerster. De staatsbank wil werken aan kostenbeheersing en -vermindering. "Hoe? Dit maakt uit van het sociaal overleg. We zullen dat doen met respect voor de sociale partners en hun rol. We kunnen dit pas starten nadat Europa het plan heeft goedgekeurd." Ondernemingsraad Sowieso is de hele dag een ondernemingsraad gepland. De directie geeft er aan de vakbonden basisinformatie die na de sociale verkiezingen verstrekt moet worden, aldus Luc Soete van de vakbond LBC. Het valt zeer te verwachten dat het banenverlies echter ook aan bod zal komen. Soete heeft alleszins geen weet van het cijfer van 1.000 banen. (Belga/KVDA)