Staatsbank Belfius heeft in het eerste semester een nettowinst van 255 miljoen euro behaald. Een 'goed commercieel resultaat' in een 'moeilijke macro-economische context', klinkt het.

In dat winstcijfer zit wel een meerwaarde van 61 miljoen euro vervat op de terugkoop van de winstbewijzen bij het ACW.

'Samengevat, Belfius zit op schema. Er zijn goede resultaten, niet briljant maar bevredigend', zei CEO Jos Clijsters.

Zowel de bank- als verzekeringsactivtiteiten droegen bij aan de winst, klonk het. Clijsters benadrukte daarbij de goede resultaten van de verzekeringstaks.

Voorts verbeterde de solvabiliteit significant. Ook is Belfius sinds 30 juni volledig conform aan alle prudentiële normen. (Belga)

Staatsbank Belfius heeft in het eerste semester een nettowinst van 255 miljoen euro behaald. Een 'goed commercieel resultaat' in een 'moeilijke macro-economische context', klinkt het. In dat winstcijfer zit wel een meerwaarde van 61 miljoen euro vervat op de terugkoop van de winstbewijzen bij het ACW. 'Samengevat, Belfius zit op schema. Er zijn goede resultaten, niet briljant maar bevredigend', zei CEO Jos Clijsters. Zowel de bank- als verzekeringsactivtiteiten droegen bij aan de winst, klonk het. Clijsters benadrukte daarbij de goede resultaten van de verzekeringstaks. Voorts verbeterde de solvabiliteit significant. Ook is Belfius sinds 30 juni volledig conform aan alle prudentiële normen. (Belga)