Dat schrijft De Tijd. De misnoegde beleggers zeggen dat ze door misleiding hebben ingetekend op zwaar verlieslatende investeringen.

De beursvennootschap Petercam, die in oktober fuseerde met Bank Degroof, benaderde in 2006 klanten om te beleggen in windmolenparken, vooral in Frankrijk. De beleggers zeggen dat hen een veilige investering in het vooruitzicht werd gesteld: er werd een rendement van 10 à 12 procent per jaar voorgespiegeld en een terugbetaling van het kapitaal op vijf à tien jaar. Maar nu blijkt dat bijna de helft van het kapitaal verloren is.

'Geen fouten'

Vorige week is een rechtszaak ingeleid door Jeroen Raskin van het advocatenkantoor Monard Law. De klagers eisen een volledige terugbetaling van hun kapitaal, verhoogd met de gederfde rendementen.

Degroof Petercam zegt in een reactie aan de krant dat het geen fouten heeft gemaakt en correct heeft gehandeld. "We zullen onze verdediging voor de rechtbank voeren."

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De misnoegde beleggers zeggen dat ze door misleiding hebben ingetekend op zwaar verlieslatende investeringen. De beursvennootschap Petercam, die in oktober fuseerde met Bank Degroof, benaderde in 2006 klanten om te beleggen in windmolenparken, vooral in Frankrijk. De beleggers zeggen dat hen een veilige investering in het vooruitzicht werd gesteld: er werd een rendement van 10 à 12 procent per jaar voorgespiegeld en een terugbetaling van het kapitaal op vijf à tien jaar. Maar nu blijkt dat bijna de helft van het kapitaal verloren is. Vorige week is een rechtszaak ingeleid door Jeroen Raskin van het advocatenkantoor Monard Law. De klagers eisen een volledige terugbetaling van hun kapitaal, verhoogd met de gederfde rendementen.Degroof Petercam zegt in een reactie aan de krant dat het geen fouten heeft gemaakt en correct heeft gehandeld. "We zullen onze verdediging voor de rechtbank voeren."(Belga/RR)