Er is geen concreet overnamebod, maar er zijn wel verkennende gesprekken aangevat. In een reactie schoot het aandeel vrijdagochtend tot meer dan 30 procent hoger.

Fagron zegt de belangstelling voor deen overname zorgvuldig te evalueren, rekening houdend met de belangen van al haar aandeelhouders. Fagron heeft J.P. Morgan aangeduid als financieel adviseur.

Er is geen zekerheid dat de gesprekken zullen leiden tot een publiek bod op de aandelen van Fagron, luidt het.

Het bedrijf stelde ook de vooruitzichten voor dit jaar negatief bij. De apotheektoeleverancier verwacht een omzet tussen de 470 en 480 miljoen euro, terwijl eerder was uitgegaan van minstens 500 miljoen euro omzet. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou uitkomen tussen de 105 en 115 miljoen euro.

Fagron verwijst naar 'negatieve ontwikkelingen met betrekking tot de terugbetaling van niet-steriele bereidingen in de VS en de verzwakking van de Braziliaanse real'.

Fagron is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde onlangs in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf. (Belga/BO)

Er is geen concreet overnamebod, maar er zijn wel verkennende gesprekken aangevat. In een reactie schoot het aandeel vrijdagochtend tot meer dan 30 procent hoger. Fagron zegt de belangstelling voor deen overname zorgvuldig te evalueren, rekening houdend met de belangen van al haar aandeelhouders. Fagron heeft J.P. Morgan aangeduid als financieel adviseur. Er is geen zekerheid dat de gesprekken zullen leiden tot een publiek bod op de aandelen van Fagron, luidt het. Het bedrijf stelde ook de vooruitzichten voor dit jaar negatief bij. De apotheektoeleverancier verwacht een omzet tussen de 470 en 480 miljoen euro, terwijl eerder was uitgegaan van minstens 500 miljoen euro omzet. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou uitkomen tussen de 105 en 115 miljoen euro. Fagron verwijst naar 'negatieve ontwikkelingen met betrekking tot de terugbetaling van niet-steriele bereidingen in de VS en de verzwakking van de Braziliaanse real'. Fagron is gespecialiseerd in magistrale bereidingen voor apotheken. Het voormalige Arseus was vroeger onderdeel van Omega Pharma, opgericht door Marc Coucke. Diezelfde Coucke investeerde onlangs in Fagron, en bezit nu meer dan 5 procent in het farmabedrijf. (Belga/BO)