Volgens het Duitse weekblad Auto Motor und Sport zou de Turkse overheid via een Turks bedrijf willen investeren in Saab. Turkije beschikt op dit moment zelf niet over een autoproducent, maar zou daar via een investeerder verandering in willen brengen. Er zouden naar verluidt al verkennende gesprekken gevoerd zijn over een mogelijke doorstart voor Saab.

Volgens het persagentschap Bloomberg is er bovendien sprake van een tweede kandidaat-overnemer voor de dochter van Swedish Automobile. Mahindra & Mahindra, moederbedrijf van de Indiase autobouwer Mahindra, zou op zijn minst mikken op een deel van Saab. Mahindra lijfde eerder dit jaar al een belang van 70 procent in van Ssangyong Motor inc. Via dat belang, dat 368 miljoen dollar waard is, wil de Indiase reus gebruikmaken van de technologie en het netwerk waarover het Zuid-Koreaanse bedrijf beschikt.

Hans Bergqvist en Anne-Marie Pouteaux, de curatoren die belast zijn met de faling van Saab, waren vrijdag niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Saab zag zich begin december genoodzaakt het faillissement aan te vragen na verwoede pogingen om zich te laten inlijven door een Chinese autobouwer. Het was de Amerikaanse grootaandeelhouder General Motors die roet in het eten strooide, omdat die naar verluidt vreesde dat de technologie in Chinese handen terecht zou komen. Victor Muller, topman van Saab, liet de dag van het faillissement verstaan dat er zich binnen afzienbare tijd nieuwe investeerders zouden aandienen. (Bloomberg/BO)

Volgens het Duitse weekblad Auto Motor und Sport zou de Turkse overheid via een Turks bedrijf willen investeren in Saab. Turkije beschikt op dit moment zelf niet over een autoproducent, maar zou daar via een investeerder verandering in willen brengen. Er zouden naar verluidt al verkennende gesprekken gevoerd zijn over een mogelijke doorstart voor Saab. Volgens het persagentschap Bloomberg is er bovendien sprake van een tweede kandidaat-overnemer voor de dochter van Swedish Automobile. Mahindra & Mahindra, moederbedrijf van de Indiase autobouwer Mahindra, zou op zijn minst mikken op een deel van Saab. Mahindra lijfde eerder dit jaar al een belang van 70 procent in van Ssangyong Motor inc. Via dat belang, dat 368 miljoen dollar waard is, wil de Indiase reus gebruikmaken van de technologie en het netwerk waarover het Zuid-Koreaanse bedrijf beschikt.Hans Bergqvist en Anne-Marie Pouteaux, de curatoren die belast zijn met de faling van Saab, waren vrijdag niet meteen bereikbaar voor commentaar. Saab zag zich begin december genoodzaakt het faillissement aan te vragen na verwoede pogingen om zich te laten inlijven door een Chinese autobouwer. Het was de Amerikaanse grootaandeelhouder General Motors die roet in het eten strooide, omdat die naar verluidt vreesde dat de technologie in Chinese handen terecht zou komen. Victor Muller, topman van Saab, liet de dag van het faillissement verstaan dat er zich binnen afzienbare tijd nieuwe investeerders zouden aandienen. (Bloomberg/BO)