Woensdagmiddag werd een vakbondsdelegatie van de bediendecentrales ontvangen in de gebouwen van het VBO "waar ze omstandig te woord gestaan werden door de top van het VBO na een betoging tegen het voorstel van de werkgevers voor een eengemaakt statuut voor bedienden en arbeiders.

"Het VBO vond het immers - als verantwoordelijke en respectvolle sociale partner - niet meer dan normaal de nodige tijd uit te trekken om naar de leden van deze vakbondsdelegatie te luisteren", klinkt het.

Net voor de ontmoeting hadden tientallen vakbondsmilitanten van voornamelijk de Franstalige vleugel van de christelijke bediendebond (CNE) de gevel van het VBO onder vuur genomen met eieren en groene verf.

"Het VBO wijst de vakbondsleiding dan ook op haar verantwoordelijkheden en vraagt uitdrukkelijk dat ze dit soort excessen van haar militanten expliciet afkeurt", luidt het nog.

Woensdagmiddag werd een vakbondsdelegatie van de bediendecentrales ontvangen in de gebouwen van het VBO "waar ze omstandig te woord gestaan werden door de top van het VBO na een betoging tegen het voorstel van de werkgevers voor een eengemaakt statuut voor bedienden en arbeiders. "Het VBO vond het immers - als verantwoordelijke en respectvolle sociale partner - niet meer dan normaal de nodige tijd uit te trekken om naar de leden van deze vakbondsdelegatie te luisteren", klinkt het. Net voor de ontmoeting hadden tientallen vakbondsmilitanten van voornamelijk de Franstalige vleugel van de christelijke bediendebond (CNE) de gevel van het VBO onder vuur genomen met eieren en groene verf. "Het VBO wijst de vakbondsleiding dan ook op haar verantwoordelijkheden en vraagt uitdrukkelijk dat ze dit soort excessen van haar militanten expliciet afkeurt", luidt het nog.