De omzet werd omlaag getrokken door "de drastische ontwikkelingen in de vraag en prijszetting van de zaagdraadmarkt, die een impact hadden op Bekaerts activiteiten vanaf mei 2011", aldus Bekaert in een persbericht. Overnames en desinvesteringen, en wisselkoerseffecten hadden daarentegen een positieve invloed op de omzet. Bekaert wijst erop dat de omzet wel hoger uitkwam dan in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Het bedrijf heeft het vooral moeilijk door de ineenstorting van de markt van de zonnepanelen, waar het bedrijf met zijn zaagdraad actief op is. Het besliste daarom 609 banen te schrappen in België en 1.250 in China. Die herschikkingsmaatregelen zouden vanaf midden 2012 "positieve effecten moeten teweegbrengen".

Joint venture in Azië Bekaert meldt verder dat het bedrijf en het Maleisische Southern Steel Berhad (SSB) hun staaldraad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië onderbrengen in een joint venture. Bekaert zal een belang hebben van 55 procent in het gezamenlijke bedrijf, SSB houdt 45 procent aan.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van ongeveer 47 miljoen euro. Bekaert verwacht dat de joint venture op jaarbasis 60 miljoen euro zal bijdragen aan de geconsolideerde omzet van het Bel20-bedrijf. (Belga/KVDA)

De omzet werd omlaag getrokken door "de drastische ontwikkelingen in de vraag en prijszetting van de zaagdraadmarkt, die een impact hadden op Bekaerts activiteiten vanaf mei 2011", aldus Bekaert in een persbericht. Overnames en desinvesteringen, en wisselkoerseffecten hadden daarentegen een positieve invloed op de omzet. Bekaert wijst erop dat de omzet wel hoger uitkwam dan in het vierde kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf heeft het vooral moeilijk door de ineenstorting van de markt van de zonnepanelen, waar het bedrijf met zijn zaagdraad actief op is. Het besliste daarom 609 banen te schrappen in België en 1.250 in China. Die herschikkingsmaatregelen zouden vanaf midden 2012 "positieve effecten moeten teweegbrengen". Joint venture in Azië Bekaert meldt verder dat het bedrijf en het Maleisische Southern Steel Berhad (SSB) hun staaldraad- en kabelactiviteiten in Zuidoost-Azië onderbrengen in een joint venture. Bekaert zal een belang hebben van 55 procent in het gezamenlijke bedrijf, SSB houdt 45 procent aan. De transactie heeft een ondernemingswaarde van ongeveer 47 miljoen euro. Bekaert verwacht dat de joint venture op jaarbasis 60 miljoen euro zal bijdragen aan de geconsolideerde omzet van het Bel20-bedrijf. (Belga/KVDA)