Bekaert geeft de obligaties uit in België en Luxemburg. De inschrijvingsperiode start vrijdagochtend 3 december om 9 uur en loopt tot 21 december 16 uur, tenzij het aanbod vroeger wordt afgesloten.

Op 23 december worden de obligaties uitgegeven. Dat gebeurt in coupures van 1.000 euro. Bekaert biedt een jaarlijkse coupon van 4,50 procent bruto.

"De opbrengst van de lening wordt aangewend voor de financiering van belangrijke investeringen in groeilanden en voor de aflossing van bepaalde uitstaande bankschulden", meldt de groep. "Met deze uitgifte streeft Bekaert naar een beter evenwicht tussen korte- en langetermijnschulden, alsook tussen bankfinanciering en financiering op kapitaalmarkten," luidt het. BNP Paribas Fortis en KBC begeleiden de operatie.

Bekaert geeft de obligaties uit in België en Luxemburg. De inschrijvingsperiode start vrijdagochtend 3 december om 9 uur en loopt tot 21 december 16 uur, tenzij het aanbod vroeger wordt afgesloten. Op 23 december worden de obligaties uitgegeven. Dat gebeurt in coupures van 1.000 euro. Bekaert biedt een jaarlijkse coupon van 4,50 procent bruto. "De opbrengst van de lening wordt aangewend voor de financiering van belangrijke investeringen in groeilanden en voor de aflossing van bepaalde uitstaande bankschulden", meldt de groep. "Met deze uitgifte streeft Bekaert naar een beter evenwicht tussen korte- en langetermijnschulden, alsook tussen bankfinanciering en financiering op kapitaalmarkten," luidt het. BNP Paribas Fortis en KBC begeleiden de operatie.