Op 15 oktober wordt het interimdividend van 2 euro bruto per aandeel uitgekeerd. Daarover hebben de aandeelhouders donderdag gestemd.

Bekaert riep een buitengewone algemene vergadering bijeen om over de aandelensplitsing te stemmen. Voor elk uitstaand aandeel bij de slotbel van Euronext Brussel op 9 november krijgen aandeelhouders drie nieuwe aandelen. De splitsing geldt ook voor VVPR-strips, opties en warrants.

Het staaltechnologiebedrijf kondigde de splitsing van het aandeel
eind juli al aan, bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Bij het
West-Vlaamse bedrijf luidt het dat Bekaert door de forse koersklim
van het voorbije anderhalf jaar voor retailbeleggers een duur aandeel is geworden. Bekaert klom van minder dan 40 euro op het dieptepunt van de beurscrisis in maart 2009 naar bijna 200 euro vandaag.

Een bijzondere algemene vergadering keurde het interimdividend goed. Bekaert betaalt vanaf 15 oktober 2 euro bruto per aandeel uit, goed voor 1,5 euro netto of 1,7 euro voor aandelen vergezeld van een VVPR-strip. De coupon wordt geknipt op 12 oktober.

Op 15 oktober wordt het interimdividend van 2 euro bruto per aandeel uitgekeerd. Daarover hebben de aandeelhouders donderdag gestemd. Bekaert riep een buitengewone algemene vergadering bijeen om over de aandelensplitsing te stemmen. Voor elk uitstaand aandeel bij de slotbel van Euronext Brussel op 9 november krijgen aandeelhouders drie nieuwe aandelen. De splitsing geldt ook voor VVPR-strips, opties en warrants. Het staaltechnologiebedrijf kondigde de splitsing van het aandeel eind juli al aan, bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Bij het West-Vlaamse bedrijf luidt het dat Bekaert door de forse koersklim van het voorbije anderhalf jaar voor retailbeleggers een duur aandeel is geworden. Bekaert klom van minder dan 40 euro op het dieptepunt van de beurscrisis in maart 2009 naar bijna 200 euro vandaag. Een bijzondere algemene vergadering keurde het interimdividend goed. Bekaert betaalt vanaf 15 oktober 2 euro bruto per aandeel uit, goed voor 1,5 euro netto of 1,7 euro voor aandelen vergezeld van een VVPR-strip. De coupon wordt geknipt op 12 oktober.