Staaldraadbedrijf Bekaert heeft in het eerste halfjaar de analistenverwachtingen overtroffen. Wat de jaarprognoses betreft, blijft het bedrijf uit Zwevegem voorzichtig.

De omzet van Bekaert daalde de eerste zes maanden van het jaar met 7,5 procent tot 1,65 miljard euro. Een daling die te wijten is aan 'gedeprimeerde markten, concurrentiële prijsdruk en ongunstige wisselkoerseffecten', luidt het.

De omzet in het tweede kwartaal lag over het algemeen wel hoger dan in het eerste kwartaal. De impact daarvan werd echter gecompenseerd door de herstructureringsmaatregelen van vorig jaar en gerealiseerde kostenbesparingen.

De EBITDA-winst (voor interesten, belastingen, afschrijvingen en
waardeverminderingen) bedroeg 172 miljoen euro. Dat is beter dan de 160 miljoen euro van vorig jaar en beter dan de verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg, die hadden gerekend op 155 miljoen euro. De nettowinst klokte af op 26,2 miljoen euro, ook beter dan de analistenverwachtingen.

De staaldraadproducent laat niet in zijn kaarten kijken wat de toekomst betreft. Bekaert verwacht dat het gebrek aan consistente indicaties van een globale economische heropleving en seizoenseffecten in de tweede jaarhelft zullen wegen op de winstgevendheid. Toenemende concurrentie uit Azië kan leiden tot nieuwe prijsdruk en dwingt daarom tot 'voorzichtigheid' over de vooruitzichten voor de komende maanden.

Bekaert meldt nog dat de kostenbesparingen volgens schema verlopen en de rentabiliteit zullen blijven ondersteunen. (Belga/BO)

Staaldraadbedrijf Bekaert heeft in het eerste halfjaar de analistenverwachtingen overtroffen. Wat de jaarprognoses betreft, blijft het bedrijf uit Zwevegem voorzichtig. De omzet van Bekaert daalde de eerste zes maanden van het jaar met 7,5 procent tot 1,65 miljard euro. Een daling die te wijten is aan 'gedeprimeerde markten, concurrentiële prijsdruk en ongunstige wisselkoerseffecten', luidt het. De omzet in het tweede kwartaal lag over het algemeen wel hoger dan in het eerste kwartaal. De impact daarvan werd echter gecompenseerd door de herstructureringsmaatregelen van vorig jaar en gerealiseerde kostenbesparingen. De EBITDA-winst (voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 172 miljoen euro. Dat is beter dan de 160 miljoen euro van vorig jaar en beter dan de verwachtingen van analisten gepolst door Bloomberg, die hadden gerekend op 155 miljoen euro. De nettowinst klokte af op 26,2 miljoen euro, ook beter dan de analistenverwachtingen. De staaldraadproducent laat niet in zijn kaarten kijken wat de toekomst betreft. Bekaert verwacht dat het gebrek aan consistente indicaties van een globale economische heropleving en seizoenseffecten in de tweede jaarhelft zullen wegen op de winstgevendheid. Toenemende concurrentie uit Azië kan leiden tot nieuwe prijsdruk en dwingt daarom tot 'voorzichtigheid' over de vooruitzichten voor de komende maanden. Bekaert meldt nog dat de kostenbesparingen volgens schema verlopen en de rentabiliteit zullen blijven ondersteunen. (Belga/BO)