Het is de bedoeling dat Bekaert de plannen maandagavond toelicht tijdens de gemeenteraad van Zwevegem. Bekaert streeft ernaar om haar kantoren in Zwevegem te centraliseren.

De kantoren zouden worden gebouwd op terreinen die Bekaert al in zijn bezit heeft. Concreet gaat het om 8,3 ha grond die op dit moment wordt ingepalmd door fabrieksgebouwen die al enkele jaren leeg staan. Voor de herbestemming van de gronden werkt de groep samen met het ontwerp- en onderzoeksbureau SUM, de intercommunale Leiedal en de gemeente Zwevegem.

Bekaert zou in de loop van 2011 al starten met de werken voor een nieuw kantoorgebouw in de Esserstraat. Daar zullen centraal aangestuurde diensten een vaste stek krijgen.

De groep maakte ook nog bekend eind 2011 drie windturbines in gebruik te nemen. Twee daarvan worden gebouwd op Bekaert-grond langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, de derde komt op de terreinen van BSV-Devamix in Harelbeke. De energie van de windturbines zal integraal worden gebruikt voor het productieproces bij Bekaert.

Het is de bedoeling dat Bekaert de plannen maandagavond toelicht tijdens de gemeenteraad van Zwevegem. Bekaert streeft ernaar om haar kantoren in Zwevegem te centraliseren.De kantoren zouden worden gebouwd op terreinen die Bekaert al in zijn bezit heeft. Concreet gaat het om 8,3 ha grond die op dit moment wordt ingepalmd door fabrieksgebouwen die al enkele jaren leeg staan. Voor de herbestemming van de gronden werkt de groep samen met het ontwerp- en onderzoeksbureau SUM, de intercommunale Leiedal en de gemeente Zwevegem.Bekaert zou in de loop van 2011 al starten met de werken voor een nieuw kantoorgebouw in de Esserstraat. Daar zullen centraal aangestuurde diensten een vaste stek krijgen. De groep maakte ook nog bekend eind 2011 drie windturbines in gebruik te nemen. Twee daarvan worden gebouwd op Bekaert-grond langs het kanaal Bossuit-Kortrijk, de derde komt op de terreinen van BSV-Devamix in Harelbeke. De energie van de windturbines zal integraal worden gebruikt voor het productieproces bij Bekaert.