Bekaert maakt in de fabriek gebruik van nieuwe technologieën "voor een geoptimaliseerd energieverbruik, beperking van de impact op het milieu en een hoger comfort op de werkvloer".

Als gevolg daarvan wordt de uitstoot van CO2 met 18 procent verminderd en daalt de hoeveelheid afval met een factor 8. Het aantal verplaatsingen met ladingen wordt met 35 procent teruggedrongen. Daarnaast zakt het volume van het machinegeluid waaraan de werknemers worden blootgesteld met gemiddeld acht decibel.

Met de nieuwe fabriek wordt 25.000 ton "tire cord" (staalkoord voor banden) toegevoegd aan de capaciteit van Bekaert, wat de totale capaciteit in China tegen eind 2010 op 450.000 ton op jaarbasis brengt.

Bekaert maakt in de fabriek gebruik van nieuwe technologieën "voor een geoptimaliseerd energieverbruik, beperking van de impact op het milieu en een hoger comfort op de werkvloer". Als gevolg daarvan wordt de uitstoot van CO2 met 18 procent verminderd en daalt de hoeveelheid afval met een factor 8. Het aantal verplaatsingen met ladingen wordt met 35 procent teruggedrongen. Daarnaast zakt het volume van het machinegeluid waaraan de werknemers worden blootgesteld met gemiddeld acht decibel. Met de nieuwe fabriek wordt 25.000 ton "tire cord" (staalkoord voor banden) toegevoegd aan de capaciteit van Bekaert, wat de totale capaciteit in China tegen eind 2010 op 450.000 ton op jaarbasis brengt.