Beide bedrijven hebben bovendien een langetermijncontract afgesloten voor de levering van staalkoord aan Pirelli. De deal heeft een waarde van 255 miljoen euro en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden.

"Beide ondernemingen beogen een vlot transitieproces ten behoeve van continuïteit in de bevoorrading en dienstverlening aan de Pirelli-bandenfabrieken", luidt het vrijdag in een persbericht. "De integratie van de staalkoordactiviteiten en het langetermijncontract bevestigen de status van Bekaert als een belangrijke leverancier voor de bandenindustrie."

Concreet zal Bekaert door de overnameovereenkomst Pirelli's staalkoordvestigingen in Figline Valdarno (Italië), Slatina (Roemenië), Izmit (Turkije), Yanzhou (China) en Sumarè (Brazilië) overnemen. "De overeenkomst heeft betrekking op al het personeel en de activa van de respectievelijke entiteiten."

Bekaert verwacht dat de overname ongeveer 300 miljoen euro op jaarbasis zal toevoegen aan de geconsolideerde omzet. Staaldraad is een belangrijk onderdeel van rubberen banden: het geeft stevigheid aan de band. Bekaert maakte vrijdag voorbeurs eveneens bekend dat het in 2013 opnieuw winst geboekt heeft. (Belga/BO)

Beide bedrijven hebben bovendien een langetermijncontract afgesloten voor de levering van staalkoord aan Pirelli. De deal heeft een waarde van 255 miljoen euro en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. "Beide ondernemingen beogen een vlot transitieproces ten behoeve van continuïteit in de bevoorrading en dienstverlening aan de Pirelli-bandenfabrieken", luidt het vrijdag in een persbericht. "De integratie van de staalkoordactiviteiten en het langetermijncontract bevestigen de status van Bekaert als een belangrijke leverancier voor de bandenindustrie." Concreet zal Bekaert door de overnameovereenkomst Pirelli's staalkoordvestigingen in Figline Valdarno (Italië), Slatina (Roemenië), Izmit (Turkije), Yanzhou (China) en Sumarè (Brazilië) overnemen. "De overeenkomst heeft betrekking op al het personeel en de activa van de respectievelijke entiteiten." Bekaert verwacht dat de overname ongeveer 300 miljoen euro op jaarbasis zal toevoegen aan de geconsolideerde omzet. Staaldraad is een belangrijk onderdeel van rubberen banden: het geeft stevigheid aan de band. Bekaert maakte vrijdag voorbeurs eveneens bekend dat het in 2013 opnieuw winst geboekt heeft. (Belga/BO)