Als laatste stap in het overnameproces werd de overname afgerond van de staalkoordvestiging van Pirelli in het Chinese Yanzhou. Eerder had het Belgische staaldraadtechnologiebedrijf al vestigingen overgenomen in Figline (Italië), Slatina (Roemenië), Sumaré (Brazilië) en Izmit (Turkije).

"De integratie van de staalkoordactiviteiten en de langetermijnleveringsovereenkomst met Pirelli zullen de status van Bekaert als voorkeurleverancier voor de bandenindustrie verder versterken", klinkt het vrijdag in een persbericht.

De overname van de staalkoordactiviteiten van Pirelli, de grootste overname in de geschiedenis van Bekaert, werd eind februari 2014 aangekondigd. Bekaert verwachtte toen dat de activiteiten ongeveer 300 miljoen euro op jaarbasis zouden toevoegen aan de geconsolideerde omzet.

Staalkoord is een belangrijk onderdeel van rubberen banden: het geeft stevigheid aan de band. (Belga/NS)

Als laatste stap in het overnameproces werd de overname afgerond van de staalkoordvestiging van Pirelli in het Chinese Yanzhou. Eerder had het Belgische staaldraadtechnologiebedrijf al vestigingen overgenomen in Figline (Italië), Slatina (Roemenië), Sumaré (Brazilië) en Izmit (Turkije). "De integratie van de staalkoordactiviteiten en de langetermijnleveringsovereenkomst met Pirelli zullen de status van Bekaert als voorkeurleverancier voor de bandenindustrie verder versterken", klinkt het vrijdag in een persbericht. De overname van de staalkoordactiviteiten van Pirelli, de grootste overname in de geschiedenis van Bekaert, werd eind februari 2014 aangekondigd. Bekaert verwachtte toen dat de activiteiten ongeveer 300 miljoen euro op jaarbasis zouden toevoegen aan de geconsolideerde omzet.Staalkoord is een belangrijk onderdeel van rubberen banden: het geeft stevigheid aan de band. (Belga/NS)