Staaldraadproducent Bekaert heeft in het eerste kwartaal een forse omzetdaling moeten slikken als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden.

De geconsolideerde omzet daalde ten opzichte van de periode januari-maart 2012 met 10,8 procent tot 799 miljoen euro. Analisten hadden op 869 miljoen euro omzet gerekend.

De organische geconsolideerde omzetdaling (op vergelijkbare basis) bedroeg 8,2 procent, waarvan 2,8 procent toe te schrijven is aan lagere volumes.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de grootste afdeling naar omzet, was er 10 procent daling tot 260 miljoen euro omzet. Voor Pacifisch Azië zegt Bekaert dat het erin slaagde de volumes stabiel te houden. De omzet daalde er 7 procent tot 216 miljoen euro.

De gezamenlijke omzet ging 8,7 procent lager tot 1,04 miljard euro. De gezamenlijke omzet is de omzet gerealiseerd door de geconsolideerde ondernemingen, plus 100 procent van de omzet gerealiseerd door de joint ventures en geassocieerde ondernemingen na eliminatie van onderlinge verkopen.

"De marktomstandigheden van het eerste kwartaal zijn weerspiegeld in de omzet van Bekaert, met een zwakke vraag in mature markten en sterke prijsdruk door de zeer concurrentiële omgeving in de groeimarkten", luidt het woensdag voorbeurs in het persbericht.

Bekaert bevestigt woensdag ook de jaarprognoses, waarbij het bedrijf van CEO Bert De Graeve waarschuwt dat de moeilijke economische context en overcapaciteit in de meeste markten - en dus prijsdruk - zullen wegen op de winstgevendheid. (Belga/BO)

Staaldraadproducent Bekaert heeft in het eerste kwartaal een forse omzetdaling moeten slikken als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden.De geconsolideerde omzet daalde ten opzichte van de periode januari-maart 2012 met 10,8 procent tot 799 miljoen euro. Analisten hadden op 869 miljoen euro omzet gerekend. De organische geconsolideerde omzetdaling (op vergelijkbare basis) bedroeg 8,2 procent, waarvan 2,8 procent toe te schrijven is aan lagere volumes. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, de grootste afdeling naar omzet, was er 10 procent daling tot 260 miljoen euro omzet. Voor Pacifisch Azië zegt Bekaert dat het erin slaagde de volumes stabiel te houden. De omzet daalde er 7 procent tot 216 miljoen euro. De gezamenlijke omzet ging 8,7 procent lager tot 1,04 miljard euro. De gezamenlijke omzet is de omzet gerealiseerd door de geconsolideerde ondernemingen, plus 100 procent van de omzet gerealiseerd door de joint ventures en geassocieerde ondernemingen na eliminatie van onderlinge verkopen. "De marktomstandigheden van het eerste kwartaal zijn weerspiegeld in de omzet van Bekaert, met een zwakke vraag in mature markten en sterke prijsdruk door de zeer concurrentiële omgeving in de groeimarkten", luidt het woensdag voorbeurs in het persbericht. Bekaert bevestigt woensdag ook de jaarprognoses, waarbij het bedrijf van CEO Bert De Graeve waarschuwt dat de moeilijke economische context en overcapaciteit in de meeste markten - en dus prijsdruk - zullen wegen op de winstgevendheid. (Belga/BO)