Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van een enquête van het sociaal kantoor SD Worx bij bijna 800 Belgische bedrijven met minder dan 800 werknemers.

SD Worx stelde vast dat bijna de helft van de bedrijven vorig jaar aanwervingen deed, maar amper 27 procent toonde interesse voor werknemers ouder dan veertig. En slechts 7,9 procent had belangstelling voor 50-plussers. "Alle inspanningen om vijftigplussers aan het werk te krijgen, hebben dus blijkbaar niet veel uitgehaald. De perceptiegrens lijkt nu zelfs tot veertig jaar gezakt", zegt Johan Van Duyse van SD Worx.

Opvallend is dat het vermeende hogere loon niet eens in de top tien van de bezwaren tegen oudere werknemers staat. De vrees voor een gebrek aan motivatie is de meest aangehaalde reden. (Belga/TE)

Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van een enquête van het sociaal kantoor SD Worx bij bijna 800 Belgische bedrijven met minder dan 800 werknemers. SD Worx stelde vast dat bijna de helft van de bedrijven vorig jaar aanwervingen deed, maar amper 27 procent toonde interesse voor werknemers ouder dan veertig. En slechts 7,9 procent had belangstelling voor 50-plussers. "Alle inspanningen om vijftigplussers aan het werk te krijgen, hebben dus blijkbaar niet veel uitgehaald. De perceptiegrens lijkt nu zelfs tot veertig jaar gezakt", zegt Johan Van Duyse van SD Worx. Opvallend is dat het vermeende hogere loon niet eens in de top tien van de bezwaren tegen oudere werknemers staat. De vrees voor een gebrek aan motivatie is de meest aangehaalde reden. (Belga/TE)