Tijdens DUOdag, een organisatie van GTB (Gespecialiseerde Trajectbepaling en -Begeleiding) in samenwerking met o.a. Unizo, Voka en VDAB, zet een bedrijf zijn deuren voor een dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. Hij of zij werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

Vorig jaar namen 316 bedrijven gespreid over heel Vlaanderen eraan deel. Dit betekende dat 443 personen met een arbeidsbeperking die dag een duo vormden met een medewerker van een bedrijf of organisatie. Ook voor de editie 2012 hopen de initiatiefnemers op hetzelfde succes.

Win-winsituatie

"Het succes van de DUOdag schuilt in de win-win.", zegt projectcoördinator Wannes Marivoet in het persbericht. "Werkzoekenden met een arbeidsbeperking willen hun mogelijkheden en competenties aftoetsen, een nieuwe functie of werkvloer leren kennen. Ze leren en ontwikkelen zich door samen met een medewerker een job uit te oefenen. Bedrijven krijgen de kans om een beter zicht te krijgen op de mogelijkheden van de werkzoekende en de organisaties die mee ondersteuning bieden in het vinden van gepaste werkkrachten."

Zonder enthousiaste werkgevers is een DUOdag natuurlijk niet mogelijk, aldus Marivoet. Zowel multinationals, kmo's, zelfstandigen, social-profitorganisaties, lokale besturen, overheidsdiensten en de uitzendsector openen hun deuren voor dit initiatief.

Marivoet: "We willen werkzoekenden die in begeleiding zijn een zinvolle werkervaring aanbieden die rekening houdt met hun specifieke interesses en mogelijkheden. We hopen in ieder geval dat we met dit initiatief nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen opbouwen met diverse werkgevers." (KVDA)

Tijdens DUOdag, een organisatie van GTB (Gespecialiseerde Trajectbepaling en -Begeleiding) in samenwerking met o.a. Unizo, Voka en VDAB, zet een bedrijf zijn deuren voor een dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. Hij of zij werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring. Vorig jaar namen 316 bedrijven gespreid over heel Vlaanderen eraan deel. Dit betekende dat 443 personen met een arbeidsbeperking die dag een duo vormden met een medewerker van een bedrijf of organisatie. Ook voor de editie 2012 hopen de initiatiefnemers op hetzelfde succes. Win-winsituatie "Het succes van de DUOdag schuilt in de win-win.", zegt projectcoördinator Wannes Marivoet in het persbericht. "Werkzoekenden met een arbeidsbeperking willen hun mogelijkheden en competenties aftoetsen, een nieuwe functie of werkvloer leren kennen. Ze leren en ontwikkelen zich door samen met een medewerker een job uit te oefenen. Bedrijven krijgen de kans om een beter zicht te krijgen op de mogelijkheden van de werkzoekende en de organisaties die mee ondersteuning bieden in het vinden van gepaste werkkrachten." Zonder enthousiaste werkgevers is een DUOdag natuurlijk niet mogelijk, aldus Marivoet. Zowel multinationals, kmo's, zelfstandigen, social-profitorganisaties, lokale besturen, overheidsdiensten en de uitzendsector openen hun deuren voor dit initiatief. Marivoet: "We willen werkzoekenden die in begeleiding zijn een zinvolle werkervaring aanbieden die rekening houdt met hun specifieke interesses en mogelijkheden. We hopen in ieder geval dat we met dit initiatief nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen opbouwen met diverse werkgevers." (KVDA)