Bedrijven kunnen de zogenaamde 'taxshift-calculator' raadplegen op de gelijknamige site. Dat hebben beide organisaties dinsdag bekendgemaakt.

Positief effect

De taxshift zal volgens het VBO en Agoria een positief effect hebben op de Belgische tewerkstelling en het economische draagvlak van het land versterken. "Bedrijven kunnen immers maar investeren in een economisch, fiscaal en sociaal klimaat dat ondernemerschap ondersteunt, klinkt het.

"De grote vraag is natuurlijk of deze lastenverlagingen zullen leiden tot meer tewerkstelling." Volgens Pieter Timmermans, gedelegeerd-bestuurder van het VBO, zal de taxshift ervoor zorgen dat onzekere jobs behouden blijven en meer mensen aangeworven kunnen worden in bedrijven waar het goed gaat.

"Een sociaal-economisch klimaat waarin bedrijven ruimte krijgen om te investeren leidt automatisch tot meer tewerkstelling en zo ook tot meer koopkracht. Een job is immers de beste garantie op een goede sociale zekerheid. De taxshift moet uiteindelijk leiden tot een joblift", klinkt het. µ

"Groei en jobcreatie"

Marc Lambotte, CEO van Agoria, zegt dat de verlaging van de werkgeversbijdragen via de taxshift "een belangrijk strijdpunt was voor Agoria en andere bedrijfssectoren".

"De hoge loonkosten hebben onze bedrijven marktaandelen gekost op exportmarkten en hebben hier tot herstructureringen en jobverlies geleid. Dankzij de regeringsmaatregelen, kunnen onze bedrijven weer denken aan groei en jobcreatie. Met de taxshift-calculator bieden we een handige onlinetool om de impact van de maatregelen snel te berekenen." (Belga/NS)

Bedrijven kunnen de zogenaamde 'taxshift-calculator' raadplegen op de gelijknamige site. Dat hebben beide organisaties dinsdag bekendgemaakt. De taxshift zal volgens het VBO en Agoria een positief effect hebben op de Belgische tewerkstelling en het economische draagvlak van het land versterken. "Bedrijven kunnen immers maar investeren in een economisch, fiscaal en sociaal klimaat dat ondernemerschap ondersteunt, klinkt het."De grote vraag is natuurlijk of deze lastenverlagingen zullen leiden tot meer tewerkstelling." Volgens Pieter Timmermans, gedelegeerd-bestuurder van het VBO, zal de taxshift ervoor zorgen dat onzekere jobs behouden blijven en meer mensen aangeworven kunnen worden in bedrijven waar het goed gaat. "Een sociaal-economisch klimaat waarin bedrijven ruimte krijgen om te investeren leidt automatisch tot meer tewerkstelling en zo ook tot meer koopkracht. Een job is immers de beste garantie op een goede sociale zekerheid. De taxshift moet uiteindelijk leiden tot een joblift", klinkt het. µ Marc Lambotte, CEO van Agoria, zegt dat de verlaging van de werkgeversbijdragen via de taxshift "een belangrijk strijdpunt was voor Agoria en andere bedrijfssectoren". "De hoge loonkosten hebben onze bedrijven marktaandelen gekost op exportmarkten en hebben hier tot herstructureringen en jobverlies geleid. Dankzij de regeringsmaatregelen, kunnen onze bedrijven weer denken aan groei en jobcreatie. Met de taxshift-calculator bieden we een handige onlinetool om de impact van de maatregelen snel te berekenen." (Belga/NS)