Ouders die voor een school kamperen om hun kinderen te kunnen inschrijven, is niet nieuw. Woensdagavond trekken echter bedrijfsleiders hun tent op voor het Technisch Instituut Sint-Lodewijk in Genk. Niet om hun kinderen in te schrijven, maar om op tijd te zijn om afstuderende technici aan te werven.

Het gaat evenwel om een ludieke actie aan de vooravond van de eindproeven, verduidelijkt directeur Michel Janssen van het T.I. Sint-Lodewijk. "Er is dringend nood aan geschoolde technici en wetenschappelijk opgeleide mensen. We wilden dat eens op een visueel aantrekkelijke manier duidelijk maken."

De kampeeractie vindt plaats tussen 18 uur en 19.30 uur op de parking voor het T.I. Sint-Lodewijk. Bedrijfsleiders van een dertigtal bedrijven uit het Genkse - waaronder Ford Genk, Essers en de Genker Machinefabriek - zullen er de pers toespreken. Ook Unizo Limburg, de Vereniging Industriëlen Genk (VIG) en Voka zullen aanwezig zijn.

Kloof

Omdat te weinig leerlingen kiezen voor het technisch en wetenschappelijk onderwijs, wordt de kloof tussen de vraag naar gekwalificeerd personeel en het aanbod steeds groter.

In Limburg zijn sinds het begin van het schooljaar, toen bleek dat er in het nijverheidsonderwijs 600 leerlingen minder waren ingeschreven dan het schooljaar ervoor, over de netten heen acties opgezet onder de noemer 'T2 - geen toekomst zonder techniek'.

In een poging om iets te doen aan hun 'imagoprobleem' gaan zogenaamde vakscholen of nijverheidstechnische scholen voortaan ook door het leven als 'SWeTe-scholen, scholen voor wetenschap en technologie. (KVDA)

Ouders die voor een school kamperen om hun kinderen te kunnen inschrijven, is niet nieuw. Woensdagavond trekken echter bedrijfsleiders hun tent op voor het Technisch Instituut Sint-Lodewijk in Genk. Niet om hun kinderen in te schrijven, maar om op tijd te zijn om afstuderende technici aan te werven. Het gaat evenwel om een ludieke actie aan de vooravond van de eindproeven, verduidelijkt directeur Michel Janssen van het T.I. Sint-Lodewijk. "Er is dringend nood aan geschoolde technici en wetenschappelijk opgeleide mensen. We wilden dat eens op een visueel aantrekkelijke manier duidelijk maken." De kampeeractie vindt plaats tussen 18 uur en 19.30 uur op de parking voor het T.I. Sint-Lodewijk. Bedrijfsleiders van een dertigtal bedrijven uit het Genkse - waaronder Ford Genk, Essers en de Genker Machinefabriek - zullen er de pers toespreken. Ook Unizo Limburg, de Vereniging Industriëlen Genk (VIG) en Voka zullen aanwezig zijn. Kloof Omdat te weinig leerlingen kiezen voor het technisch en wetenschappelijk onderwijs, wordt de kloof tussen de vraag naar gekwalificeerd personeel en het aanbod steeds groter. In Limburg zijn sinds het begin van het schooljaar, toen bleek dat er in het nijverheidsonderwijs 600 leerlingen minder waren ingeschreven dan het schooljaar ervoor, over de netten heen acties opgezet onder de noemer 'T2 - geen toekomst zonder techniek'. In een poging om iets te doen aan hun 'imagoprobleem' gaan zogenaamde vakscholen of nijverheidstechnische scholen voortaan ook door het leven als 'SWeTe-scholen, scholen voor wetenschap en technologie. (KVDA)