Vlakwa verwacht dat dit percentage tegen 2014 oploopt tot minstens 45 procent.

De problemen hebben te maken met de bevoorrading van water en de gebrekkige kwaliteit van de waterbronnen. Ook de steeds strengere normen zijn een pijnpunt. Bijna de helft van bedrijven (40%) plant in de nabije toekomst investeringen om aan waterproblemen het hoofd te bieden.

Water is een onmisbaar goed voor de hele economie. De beschikbaarheid van voldoende en voldoende kwalitatief water kan net als de prijs een doorslaggevend argument zijn om al dan niet in Vlaanderen te investeren. Vlakwa formuleert een reeks aanbevelingen: technologische innovaties, campagnes voor duurzaam gebruik en een dringende aanpassing van het vergunningsbeleid.

Vlakwa wil de Vlaamse expertise over water exporteren en organiseert in het najaar een handelsmissie naar Korea. (KC)

Vlakwa verwacht dat dit percentage tegen 2014 oploopt tot minstens 45 procent. De problemen hebben te maken met de bevoorrading van water en de gebrekkige kwaliteit van de waterbronnen. Ook de steeds strengere normen zijn een pijnpunt. Bijna de helft van bedrijven (40%) plant in de nabije toekomst investeringen om aan waterproblemen het hoofd te bieden. Water is een onmisbaar goed voor de hele economie. De beschikbaarheid van voldoende en voldoende kwalitatief water kan net als de prijs een doorslaggevend argument zijn om al dan niet in Vlaanderen te investeren. Vlakwa formuleert een reeks aanbevelingen: technologische innovaties, campagnes voor duurzaam gebruik en een dringende aanpassing van het vergunningsbeleid. Vlakwa wil de Vlaamse expertise over water exporteren en organiseert in het najaar een handelsmissie naar Korea. (KC)