"De werkgevers zijn bereid opnieuw te onderhandelen en om die gesprekken alle kansen te geven, schorten we de acties op", verklaarde Gino Dupont van de christelijke bediendebond LBC.

Vorige week werd er nog gemanifesteerd bij de algemene vergadering van sectororganisatie Fedustria in Zwijnaarde om de eis voor een koopkrachtverhoging voor de bedienden kracht bij te zetten.

Er werd ook al een stakingsaanzegging ingediend, een primeur voor de sector. Die aanzegging blijft lopen, maar er komen voorlopig geen acties meer, verduidelijkt Dupont. Hij voegt eraan toe dat de vakbonden "er goede hoop op hebben dat het overleg nu de juiste richting zal uitgaan".

"De werkgevers zijn bereid opnieuw te onderhandelen en om die gesprekken alle kansen te geven, schorten we de acties op", verklaarde Gino Dupont van de christelijke bediendebond LBC. Vorige week werd er nog gemanifesteerd bij de algemene vergadering van sectororganisatie Fedustria in Zwijnaarde om de eis voor een koopkrachtverhoging voor de bedienden kracht bij te zetten. Er werd ook al een stakingsaanzegging ingediend, een primeur voor de sector. Die aanzegging blijft lopen, maar er komen voorlopig geen acties meer, verduidelijkt Dupont. Hij voegt eraan toe dat de vakbonden "er goede hoop op hebben dat het overleg nu de juiste richting zal uitgaan".