Beaulieu International Group neemt de Russische distributeur van vloerbekleding Opus over. Het bedrijf maakt zich vooralsnog weinig zorgen over de huidige politieke spanningen.

Beaulieu zal, indien het groen licht krijgt van de Russische medededingingsautoriteiten, een meerderheidsbelang nemen in Opus, een belangrijke distributeur van vloerbekleding in Rusland. Dat meldt de industriële groep zelf.

Opus, dat twintig jaar bestaat, heeft een netwerk van zes magazijnen, tot heel diep in Rusland. Opus is goed voor een omzet van 150 miljoen euro en telt meer dan 300 werknemers.

Aantrekkelijk

Voor Beaulieu is Rusland een erg aantrekkelijke markt, zegt Steven Ryon, vice-president van Beaulieu International Group. 'Er is veel koopkracht en veel vraag naar onze producten', aldus Ryon. Er is met name veel vraag naar vinyl.

De overname komt er op een moment van politieke spanningen tussen Europa en Rusland. Ryon: 'We houden het conflict natuurlijk in de gaten, maar we denken toch op lange termijn'.

30 vestigingen

Beaulieu is al actief in Rusland, na de overname in 2012 van het vinylbedrijf Juteks, dat ook in Slovenië actief is.

De industriële groep was in 2012 goed voor een omzet van 1,4 miljard euro, telt dertig vestigingen en stelt 3.500 mensen tewerk. Naast vloerbekleding is Beaulieu ook actief in grondstoffen en halffabrikaten. (Belga/KVDA)

Beaulieu International Group neemt de Russische distributeur van vloerbekleding Opus over. Het bedrijf maakt zich vooralsnog weinig zorgen over de huidige politieke spanningen. Beaulieu zal, indien het groen licht krijgt van de Russische medededingingsautoriteiten, een meerderheidsbelang nemen in Opus, een belangrijke distributeur van vloerbekleding in Rusland. Dat meldt de industriële groep zelf. Opus, dat twintig jaar bestaat, heeft een netwerk van zes magazijnen, tot heel diep in Rusland. Opus is goed voor een omzet van 150 miljoen euro en telt meer dan 300 werknemers. Aantrekkelijk Voor Beaulieu is Rusland een erg aantrekkelijke markt, zegt Steven Ryon, vice-president van Beaulieu International Group. 'Er is veel koopkracht en veel vraag naar onze producten', aldus Ryon. Er is met name veel vraag naar vinyl. De overname komt er op een moment van politieke spanningen tussen Europa en Rusland. Ryon: 'We houden het conflict natuurlijk in de gaten, maar we denken toch op lange termijn'.30 vestigingen Beaulieu is al actief in Rusland, na de overname in 2012 van het vinylbedrijf Juteks, dat ook in Slovenië actief is. De industriële groep was in 2012 goed voor een omzet van 1,4 miljard euro, telt dertig vestigingen en stelt 3.500 mensen tewerk. Naast vloerbekleding is Beaulieu ook actief in grondstoffen en halffabrikaten. (Belga/KVDA)