BIG beschouwt de nieuwe fabriek als een vorm van diversificatie. "We mikken vooral op technisch textiel voor de huizenmarkt, de landbouw en voor de wegenbouw", zegt Steven Ryon van BIG.

De groep wil daarmee inspelen op de groeiende vraag uit China. De provincie Shandong, aan de Chinese oostkust in de buurt van Sjanghai, is geen onbekend terrein, want de Vlaamse multinational heeft er al een fabriek in Rizhao. Ze is er sinds 2007 100 procent eigenaar van, voordien was het een een joint venture met een Chinese partner.

De investering is een greenfield. BIG geeft geen investeringsbedrag vrij, ook omdat ook de Chinese overheid investeert in het project.

"Het gaat om een zeer substantiële investering in fases", zegt Ryon. In een eerste fase worden tot 100 personeelsleden aangeworven worden. Die procedure is volop bezig. (KC)

BIG beschouwt de nieuwe fabriek als een vorm van diversificatie. "We mikken vooral op technisch textiel voor de huizenmarkt, de landbouw en voor de wegenbouw", zegt Steven Ryon van BIG. De groep wil daarmee inspelen op de groeiende vraag uit China. De provincie Shandong, aan de Chinese oostkust in de buurt van Sjanghai, is geen onbekend terrein, want de Vlaamse multinational heeft er al een fabriek in Rizhao. Ze is er sinds 2007 100 procent eigenaar van, voordien was het een een joint venture met een Chinese partner. De investering is een greenfield. BIG geeft geen investeringsbedrag vrij, ook omdat ook de Chinese overheid investeert in het project. "Het gaat om een zeer substantiële investering in fases", zegt Ryon. In een eerste fase worden tot 100 personeelsleden aangeworven worden. Die procedure is volop bezig. (KC)