BBVA had onlangs bevestigd onderhandelingen te voeren met de aandeelhouders van de Turkse bank. BBVA neemt omgerekend 6,3 procent van het kapitaal over van aandeelhouder Dogus Holding voor 2,06 miljard dollar, en 18,6 procent van het Amerikaanse General Electric (GE) voor 3,78 miljard dollar.

Om de overname van het belang te financieren, lanceert de Spaanse bank een kapitaalronde van 5,06 miljard euro. Die kapitaalronde zou gekoppeld worden aan de uitgave van nieuwe aandelen ter waarde van 6,75 euro per stuk, luidt het in een persbericht.

Het Turkse Garanti Bankasi telt 20.000 werknemers en is actief in Turkije en Roemenië.


BBVA had onlangs bevestigd onderhandelingen te voeren met de aandeelhouders van de Turkse bank. BBVA neemt omgerekend 6,3 procent van het kapitaal over van aandeelhouder Dogus Holding voor 2,06 miljard dollar, en 18,6 procent van het Amerikaanse General Electric (GE) voor 3,78 miljard dollar.Om de overname van het belang te financieren, lanceert de Spaanse bank een kapitaalronde van 5,06 miljard euro. Die kapitaalronde zou gekoppeld worden aan de uitgave van nieuwe aandelen ter waarde van 6,75 euro per stuk, luidt het in een persbericht.Het Turkse Garanti Bankasi telt 20.000 werknemers en is actief in Turkije en Roemenië.