Dat schrijft De Tijd. Een duizendtal vrije beroepers en kmo's pompten al tientallen miljoenen in Corsan-films.

Corsan is een van de populairste filmbedrijven die geld ophalen via het Belgische belastingvoordeel van de "tax shelter" voor audiovisuele werken. Corsan biedt al jaren enorm hoge rendementen. Maar bij de Bijzondere Belastingsinspectie loopt nu een diepgravend onderzoek naar het reilen en zeilen bij Corsan.

Nervositeit

Ook bij het Antwerpse parket is een onderzoek geopend, aldus De Tijd. En bij de financiële waakhond FSMA kijkt de afdeling "enforcement" na of Corsan wel de regels respecteert voor een openbaar aanbod zonder prospectus.

Zowel de BBI, het parket als de FSMA geven volgens De Tijd "geen commentaar". Ook verschillende klanten van Corsan worden zenuwachtig, klinkt het, omdat de fiscale attesten voor twee films, "Third Person" en "Killing Season", uitblijven. De attesten moesten er al zijn, maar de bevoegde dienst bij Financiën heeft ze nog altijd niet afgeleverd.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. Een duizendtal vrije beroepers en kmo's pompten al tientallen miljoenen in Corsan-films. Corsan is een van de populairste filmbedrijven die geld ophalen via het Belgische belastingvoordeel van de "tax shelter" voor audiovisuele werken. Corsan biedt al jaren enorm hoge rendementen. Maar bij de Bijzondere Belastingsinspectie loopt nu een diepgravend onderzoek naar het reilen en zeilen bij Corsan. Ook bij het Antwerpse parket is een onderzoek geopend, aldus De Tijd. En bij de financiële waakhond FSMA kijkt de afdeling "enforcement" na of Corsan wel de regels respecteert voor een openbaar aanbod zonder prospectus. Zowel de BBI, het parket als de FSMA geven volgens De Tijd "geen commentaar". Ook verschillende klanten van Corsan worden zenuwachtig, klinkt het, omdat de fiscale attesten voor twee films, "Third Person" en "Killing Season", uitblijven. De attesten moesten er al zijn, maar de bevoegde dienst bij Financiën heeft ze nog altijd niet afgeleverd.(Belga/RR)