'We beschikken over de nodige deskundigheid om het mRNA-vaccin van CureVac te produceren', aldus Bayer-bestuurder Stefan Oelrich. Hij voegde nog toe dat het de bedoeling is om 160 miljoen dosissen te maken in 2022.

De productie bij Bayer komt bovenop het productienetwerk waarover CureVac nu al beschikt, zo preciseerde CureVac-topman Franz-Werner Haas. Dat netwerk zal dit jaar 300 miljoen dosissen maken en volgend jaar een miljard.

Het vaccin van CureVac zit nog in de fase van de klinische proeven. Aan het UZ Gent startte in december nog een proef waarbij zeker 400 mensen het vaccin zouden krijgen om de efficiëntie en mogelijke bijwerkingen na te gaan.

De Europese Commissie heeft een contract ondertekend voor de aankoop van 405 miljoen dosissen van het CureVac-vaccin, eens dat is goedgekeurd. België bestelde er 2,9 miljoen dosissen van, volgens de website van het federaal geneesmiddelenagentschap (FAGG).

'We beschikken over de nodige deskundigheid om het mRNA-vaccin van CureVac te produceren', aldus Bayer-bestuurder Stefan Oelrich. Hij voegde nog toe dat het de bedoeling is om 160 miljoen dosissen te maken in 2022. De productie bij Bayer komt bovenop het productienetwerk waarover CureVac nu al beschikt, zo preciseerde CureVac-topman Franz-Werner Haas. Dat netwerk zal dit jaar 300 miljoen dosissen maken en volgend jaar een miljard. Het vaccin van CureVac zit nog in de fase van de klinische proeven. Aan het UZ Gent startte in december nog een proef waarbij zeker 400 mensen het vaccin zouden krijgen om de efficiëntie en mogelijke bijwerkingen na te gaan. De Europese Commissie heeft een contract ondertekend voor de aankoop van 405 miljoen dosissen van het CureVac-vaccin, eens dat is goedgekeurd. België bestelde er 2,9 miljoen dosissen van, volgens de website van het federaal geneesmiddelenagentschap (FAGG).