Nu zijn dat er iets meer dan 20 procent. Bayer werpt zich daarmee op als een voorloper onder industriële bedrijven. In de telecomsector legde Deutsche Telekom zichzelf eerder al wel eenzelfde doelstelling op.

Marijn Dekkers, de Nederlandse CEO van Bayer, verzet zich tegen statutaire quota voor vrouwen, maar is wel overtuigd dat een grotere diversiteit in hr goed is voor het bedrijf.

Om het aantal vrouwelijke managers te verhogen, rekent Bayer vooral op rekrutering. Zowat 40 procent van de bijna 400 universitaire afgestudeerden, die vorig een permanent contract kregen bij Bayer, waren vrouwen. Tien jaar geleden was dat minder dan 24 procent. Bayer benadrukt dat het ook flexibele werkuren, thuiskantoren en faciliteiten voor kinderzorg biedt.

Be.L.

Nu zijn dat er iets meer dan 20 procent. Bayer werpt zich daarmee op als een voorloper onder industriële bedrijven. In de telecomsector legde Deutsche Telekom zichzelf eerder al wel eenzelfde doelstelling op. Marijn Dekkers, de Nederlandse CEO van Bayer, verzet zich tegen statutaire quota voor vrouwen, maar is wel overtuigd dat een grotere diversiteit in hr goed is voor het bedrijf. Om het aantal vrouwelijke managers te verhogen, rekent Bayer vooral op rekrutering. Zowat 40 procent van de bijna 400 universitaire afgestudeerden, die vorig een permanent contract kregen bij Bayer, waren vrouwen. Tien jaar geleden was dat minder dan 24 procent. Bayer benadrukt dat het ook flexibele werkuren, thuiskantoren en faciliteiten voor kinderzorg biedt. Be.L.