De gesprekken tussen beide bedrijven worden voortgezet.

Bayer aast al langer op het agrochemiebedrijf. Nadat een eerste bod van 122 dollar per aandeel was afgewezen, verhoogden de Duitsers in juli hun bod naar 125 dollar per aandeel. Dat bod werd door Monsanto eveneens geweigerd, waarna Bayer het bod een tweede maal verhoogde. Het nieuwe bod waardeert Monsanto op 62 miljard dollar (55,6 miljard euro), aldus de krant Financial Times. Het Duitse bedrijf verklaarde dat er "vergevorderde gesprekken" aan de gang zijn met Monsanto, maar dat er geen garanties zijn dat die tot een akkoord zullen leiden.

135 dollar

Mocht Monsanto een overnamebod van Bayer accepteren, vormen de twee bedrijven samen het grootste agrochemische bedrijf ter wereld. Het zou bovendien gaan om de grootste overname door een Duits bedrijf in 18 jaar tijd. Verschillende aandeelhouders van Monsanto hebben het bedrijf al opgeroepen om het bod van Bayer te accepteren, aldus de Financial Times. Experts gaan er echter vanuit dat Monsanto geen bod zal aannemen dat lager is dan 135 dollar per aandeel. Monsanto sloot vrijdag de beursdag af met 107,44 dollar per aandeel. Maandag is de Amerikaanse beurs gesloten vanwege Labor Day.

(Belga/RR)

De gesprekken tussen beide bedrijven worden voortgezet.Bayer aast al langer op het agrochemiebedrijf. Nadat een eerste bod van 122 dollar per aandeel was afgewezen, verhoogden de Duitsers in juli hun bod naar 125 dollar per aandeel. Dat bod werd door Monsanto eveneens geweigerd, waarna Bayer het bod een tweede maal verhoogde. Het nieuwe bod waardeert Monsanto op 62 miljard dollar (55,6 miljard euro), aldus de krant Financial Times. Het Duitse bedrijf verklaarde dat er "vergevorderde gesprekken" aan de gang zijn met Monsanto, maar dat er geen garanties zijn dat die tot een akkoord zullen leiden. Mocht Monsanto een overnamebod van Bayer accepteren, vormen de twee bedrijven samen het grootste agrochemische bedrijf ter wereld. Het zou bovendien gaan om de grootste overname door een Duits bedrijf in 18 jaar tijd. Verschillende aandeelhouders van Monsanto hebben het bedrijf al opgeroepen om het bod van Bayer te accepteren, aldus de Financial Times. Experts gaan er echter vanuit dat Monsanto geen bod zal aannemen dat lager is dan 135 dollar per aandeel. Monsanto sloot vrijdag de beursdag af met 107,44 dollar per aandeel. Maandag is de Amerikaanse beurs gesloten vanwege Labor Day. (Belga/RR)