Tijdens de eerste drie maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. De operationele kasstroom (ebitda) steeg met 27,5 procent tot 5,25 miljard euro, de nettowinst kende een aanwas van meer dan de helft tot 3,3 miljard euro.

CEO Werner Baumann heeft het over een 'uitstekende groei' van zowel de omzet als winst. Hij wijst vooral naar de bedrijfstak 'gewaswetenschappen' - het gaat onder meer om gewasbeschermingsmiddelen en genetische gemodificeerde zaden -, waarvan de omzet steeg met 27 procent tot 8,4 miljard euro en de operationele kasstroom met de helft tot 3,7 miljard euro.

Wat de farmaceutische activiteiten betreft, gaat achter een licht gestegen omzet een gedaalde winst schuil, met name door toegenomen investeringen en onderzoekskosten.

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro, een stijging met iets minder dan een vijfde. De operationele kasstroom (ebitda) steeg met 27,5 procent tot 5,25 miljard euro, de nettowinst kende een aanwas van meer dan de helft tot 3,3 miljard euro.CEO Werner Baumann heeft het over een 'uitstekende groei' van zowel de omzet als winst. Hij wijst vooral naar de bedrijfstak 'gewaswetenschappen' - het gaat onder meer om gewasbeschermingsmiddelen en genetische gemodificeerde zaden -, waarvan de omzet steeg met 27 procent tot 8,4 miljard euro en de operationele kasstroom met de helft tot 3,7 miljard euro.Wat de farmaceutische activiteiten betreft, gaat achter een licht gestegen omzet een gedaalde winst schuil, met name door toegenomen investeringen en onderzoekskosten.