Bayer maakt weer winst na zwaar verlies in 2020

© reuters

Na dieprode cijfers is het Duitse chemiebedrijf Bayer weer winstgevend. Vorig jaar werd een nettowinst van een miljard euro behaald, maakte het bedrijf dinsdag bekend. In 2020 boekte Bayer nog een verlies van 10,5 miljard euro, het grootste uit de geschiedenis van de onderneming. Dit was voornamelijk te wijten aan voorzieningen voor rechtszaken in de VS wegens de vermoedelijke kankerrisico’s van het product glyfosaat en hoge afschrijvingen op de landbouwactiviteiten.

Nu zien de jaarcijfers er veel beter uit, ook al ligt de winst nog steeds onder het cijfer voor 2019: toen bedroeg die 4,1 miljard euro.

De omzet van de groep, die ongeveer 100.000 werknemers telt, steeg in 2021 met 6,5 procent tot 44,1 miljard euro. Ook hieruit blijkt dat het de goede kant opgaat voor Bayer: een jaar geleden moest het bedrijf nog een daling van de omzet met 4,9 procent melden.

Intussen is de situatie veranderd en is de vraag naar zaden en gewasbeschermingsmiddelen gestegen. Ook de verkoop van geneesmiddelen op voorschrift en vrij verkrijgbare preparaten is toegenomen.

Partner Content