De extra besparingen moeten tegen 2024 gerealiseerd zijn. Deze komen bovenop de 2,6 miljard euro die tegen 2022 aan winstoptimalisatie gerealiseerd moet zijn. Die stap werd eind 2018 al aangekondigd. Het geld dat wordt bespaard wil Bayer uitgeven aan innovatie, schuldafbouw en groei.

Bayer stelt verder dit jaar, net als veel bedrijven, last te hebben van de crisis die voor tegenwind zorgt. Wisselkoerseffecten pakken daarbij ook negatief uit voor winst en omzet. Voorts waarschuwde Bayer voor een afschrijving die medio volgend jaar te verwachten valt. Het concern houdt voor volgend jaar rekening met een omzet die iets onder het niveau van dit jaar zal liggen.

De extra besparingen moeten tegen 2024 gerealiseerd zijn. Deze komen bovenop de 2,6 miljard euro die tegen 2022 aan winstoptimalisatie gerealiseerd moet zijn. Die stap werd eind 2018 al aangekondigd. Het geld dat wordt bespaard wil Bayer uitgeven aan innovatie, schuldafbouw en groei. Bayer stelt verder dit jaar, net als veel bedrijven, last te hebben van de crisis die voor tegenwind zorgt. Wisselkoerseffecten pakken daarbij ook negatief uit voor winst en omzet. Voorts waarschuwde Bayer voor een afschrijving die medio volgend jaar te verwachten valt. Het concern houdt voor volgend jaar rekening met een omzet die iets onder het niveau van dit jaar zal liggen.