Door de investering verhuist het hoofdkantoor van de polycarbonaatafdeling van het Duitse Leverkusen naar China. Bayer zal ook de capaciteit verhogen van twee productievestigingen in Shanghai, en de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, uitbreiden.

De chemiereus wil via de uitbreiding van de capaciteiten in China de aanwezigheid in de opkomende economieën versterken, aldus Bayer-topman Marijn Dekkers in een persbericht. Het is daarbij de bedoeling om de jaarlijkse verkoop van Bayer in China op te trekken tot ongeveer 5 miljard euro in 2015. In 2009 bedroeg die 2,1 miljard euro.

Bayer kondigde eerder al een investering van 2,1 miljard euro aan in Shanghai.

Door de investering verhuist het hoofdkantoor van de polycarbonaatafdeling van het Duitse Leverkusen naar China. Bayer zal ook de capaciteit verhogen van twee productievestigingen in Shanghai, en de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, uitbreiden. De chemiereus wil via de uitbreiding van de capaciteiten in China de aanwezigheid in de opkomende economieën versterken, aldus Bayer-topman Marijn Dekkers in een persbericht. Het is daarbij de bedoeling om de jaarlijkse verkoop van Bayer in China op te trekken tot ongeveer 5 miljard euro in 2015. In 2009 bedroeg die 2,1 miljard euro. Bayer kondigde eerder al een investering van 2,1 miljard euro aan in Shanghai.