De farmagroep produceert er een nieuw geneesmiddel om emfyseem te behandelen, een erfelijke bloedaandoening. In 2009 investeerde het bedrijf al 50 miljoen euro in Lessen in een geneesmiddel dat immuundeficiënties behandelt.

De fabriek beslaat 4500 vierkante meter en moet eind 2014 operationeel zijn. Er ontstaan 50 nieuwe jobs. "Dat is de voorwaarde die Wallonië stelt, in ruil voor subsidiëring", zegt Vincent Vanwijnsberghe, communicatiemanager van Baxter België. "In ruil krijgen we een subsidie van net geen 10 procent." Volgens Rudy Demotte, de Waalse minister-president, bewijst Wallonië eens te meer dat het inzet op een toekomstgerichte en researchgerichte economie.

De Amerikaanse multinational Baxter heeft al sinds de jaren 50 vestigingen in ons land, in Lessen en in Eigenbrakel. Er werken 2200 landgenoten. (K.C.)

De farmagroep produceert er een nieuw geneesmiddel om emfyseem te behandelen, een erfelijke bloedaandoening. In 2009 investeerde het bedrijf al 50 miljoen euro in Lessen in een geneesmiddel dat immuundeficiënties behandelt. De fabriek beslaat 4500 vierkante meter en moet eind 2014 operationeel zijn. Er ontstaan 50 nieuwe jobs. "Dat is de voorwaarde die Wallonië stelt, in ruil voor subsidiëring", zegt Vincent Vanwijnsberghe, communicatiemanager van Baxter België. "In ruil krijgen we een subsidie van net geen 10 procent." Volgens Rudy Demotte, de Waalse minister-president, bewijst Wallonië eens te meer dat het inzet op een toekomstgerichte en researchgerichte economie. De Amerikaanse multinational Baxter heeft al sinds de jaren 50 vestigingen in ons land, in Lessen en in Eigenbrakel. Er werken 2200 landgenoten. (K.C.)