Het chemieconcern gaat er niet langer van uit dat zijn omzet en winst (operationele winst voor uitzonderlijke items) dit jaar respectievelijk licht hoger en op hetzelfde peil zullen uitkomen als in 2014, maar voorspelt voor beide een lichte daling.

"BASF verwachtte begin dit jaar een hogere groei" van het bbp, de industriële en de chemische productie. "Behalve de zwakkere economische ontwikkeling, viel ook de olieprijs verder terug dan verwacht", ludit het in een persbericht.

In het derde kwartaal boekte BASF een omzet van 17,4 miljard euro (-5 procent tegenover hetzelfde kwartaal in 2014), terwijl de operationele winst voor uitzonderlijke items met 10 procent daalde tot 1,6 miljard euro.

BASF heeft een grote vestiging in Antwerpen. (Belga/BO)

Het chemieconcern gaat er niet langer van uit dat zijn omzet en winst (operationele winst voor uitzonderlijke items) dit jaar respectievelijk licht hoger en op hetzelfde peil zullen uitkomen als in 2014, maar voorspelt voor beide een lichte daling. "BASF verwachtte begin dit jaar een hogere groei" van het bbp, de industriële en de chemische productie. "Behalve de zwakkere economische ontwikkeling, viel ook de olieprijs verder terug dan verwacht", ludit het in een persbericht. In het derde kwartaal boekte BASF een omzet van 17,4 miljard euro (-5 procent tegenover hetzelfde kwartaal in 2014), terwijl de operationele winst voor uitzonderlijke items met 10 procent daalde tot 1,6 miljard euro. BASF heeft een grote vestiging in Antwerpen. (Belga/BO)