Met uitzondering van expandeerbaar polystyreen willen beide bedrijven hun styreenactiviteiten onderbrengen in Styrolution, waarvan ze elk de helft van de aandelen in handen hebben. BASF ontvangt dan bovendien een niet nader genoemd bedrag in cash.

"Styrolution zal haar klanten over de hele wereld een nog betere dienstverlening, een snelle en betrouwbare levering en excellente productkwaliteit bieden", luidt het bij BASF. Ineos wijst er onder meer op dat "Styrolution doeltreffend kan concurreren met grote producenten in Azië en het Midden-Oosten."

Het hoofdkantoor van de joint venture komt in het Duitse Frankfurt. Naast BASF-installaties in Duitsland, Korea, India en Mexico komt een deel van de BASF-installaties in de Antwerpse haven in handen van Styrolution.

Eerder werd al aangekondigd dat de 302 betrokken BASF- medewerkers hun rechten behouden. Er is bovendien in een reïntegratie bij BASF voorzien mocht er jobverlies zijn door een herstructurering bij Styrolution.

BASF stelt wereldwijd ongeveer 1.460 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van 3,9 miljard euro in 2010. Bij Ineos zijn er geen Belgische vestigingen betrokken. Het bedrijf stelt ongeveer 2.200 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van 2,8 miljard euro in 2010.

Styreenkunststoffen worden vooral gebruikt in kantoorapparatuur, huishoudtoestellen, gebruikerselektronica, communicatie-apparatuur en in verpakkingen.

Met uitzondering van expandeerbaar polystyreen willen beide bedrijven hun styreenactiviteiten onderbrengen in Styrolution, waarvan ze elk de helft van de aandelen in handen hebben. BASF ontvangt dan bovendien een niet nader genoemd bedrag in cash. "Styrolution zal haar klanten over de hele wereld een nog betere dienstverlening, een snelle en betrouwbare levering en excellente productkwaliteit bieden", luidt het bij BASF. Ineos wijst er onder meer op dat "Styrolution doeltreffend kan concurreren met grote producenten in Azië en het Midden-Oosten." Het hoofdkantoor van de joint venture komt in het Duitse Frankfurt. Naast BASF-installaties in Duitsland, Korea, India en Mexico komt een deel van de BASF-installaties in de Antwerpse haven in handen van Styrolution. Eerder werd al aangekondigd dat de 302 betrokken BASF- medewerkers hun rechten behouden. Er is bovendien in een reïntegratie bij BASF voorzien mocht er jobverlies zijn door een herstructurering bij Styrolution. BASF stelt wereldwijd ongeveer 1.460 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van 3,9 miljard euro in 2010. Bij Ineos zijn er geen Belgische vestigingen betrokken. Het bedrijf stelt ongeveer 2.200 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van 2,8 miljard euro in 2010. Styreenkunststoffen worden vooral gebruikt in kantoorapparatuur, huishoudtoestellen, gebruikerselektronica, communicatie-apparatuur en in verpakkingen.